Hartstocht

Met een slakkengangetje passeerde de trein station Hilversum. Hij keek naar de stationsklok. Twintig minuten vertraging. Zou hij zijn aansluiting halen? Tevergeefs probeerde hij wat te lezen, rekende ondertussen terug: zeven maanden geleden was het nog maar.
Terwijl buiten landerijen en bossen voorbij flitsten, dacht hij aan die eerste ontmoeting op dat grote station. Nog zag hij haar tengere gestalte, haar lieve kopje diep in de kraag van haar jas, het mutsje dat haar zo elfjesachtig stond. Nog zag hij de blijdschap toen ze hem ontwaarde, haar plotseling sprint die hem naar zijn armen voerde. Hij voelde zich warm van binnen worden.
Daarna was het niet te stuiten snel gegaan. Hun hartstocht was te groot voor lang wachten. Een jaar later trouwden ze en vanaf dat moment kleurde hun leven vol liefdevolle lentebeloften. Hij herinnerde zich geen gelukkiger periode dan de drie volgende jaren. Met hun naadloze wij-gevoel konden ze het hele universum aan.
Dachten ze!
Daarna werd alles anders. De plotselinge ziekte, de onderzoeken, de loodzware gesprekken, het grote, vernietigende weten. Het woordloos snikken.
In Amersfoort haalde hij net de stoptrein. Enkele stations later stapte hij uit en liep in fors tempo naar de dichtbijgelegen begraafplaats.

Op het eenvoudige maar smaakvolle graf zette hij de dalia’s in een plastic vaas.
Daar stond hij, sprak met haar, voelde haar aanwezigheid. Was het een minuut, een uur, een eeuwigheid? Hij vroeg het zich niet af ,want zelfs over de grenzen van dit leven, was samenzijn met haar een volstrekt tijdloze bezigheid.

Dit bericht werd geplaatst in verhalen fictie. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s