Piet 19: schrijven als voorbeeld voor anderen

De vrouw van Piet, heeft inmiddels een mooi boek over hem uitgebracht. Het staat vol met foto’s van prachtige schilderijen. Ook lees je er in het kort wie Piet was en wat zijn levensfilosofie was.

Maar wat nu gedaan met weblog Ateliertje waarop ik verhalen schreef die Piet me vertelde en waarop ik zijn laatste dagen beschreef. Moest ik stoppen of doorgaan.
Uiteindelijk was het Piet zelf die het antwoord gaf. Hij wilde graag zelf over zijn leven schrijven. Hij wilde met name schrijven over zijn ziekte en de positieve manier waarop hij (onder andere door het schilderen) in het leven kon staan. Piet heeft altijd gehoopt dat anderen, en zeker degene die ook lijden onder een lichamelijke handicap, daar enige steun aan zouden kunnen ontlenen. Hij heeft tijdens zijn leven al een aantal keren pogingen in die richting ondernomen maar hij heeft niet de kans gekregen om zijn missie te volbrengen.

Namens Piet schrijven wordt moeilijk. Hij zei ooit: jijj hebt een heel eigen stijl. Als jij het schrijft wordt het jouw boek. En ik wil graag mijn boek schrijven.Het akelige is nu dat hij dat niet meer kan. Dus ga ik toch een poging wagen en daarbij zoveel mogelijk rekening houden met zijn wensen. Zijn stijl kan ik niet imiteren, maar zijn gedachte kan ik wel doorgeven.

Update 22 -02 – 2012
Weblog ateliertje is inmiddels opgeheven. Dat heeft alles te maken met de technische onmogelijkheid daar nog langer prettig te kunnen schrijven. Daarom heb ik ervoor gekozen Piet hier een aparte categorie te geven. Dan houd ik hem (gevoelsmatig) dicht bij mij.

Ik voel het als een grote, persoonlijke verantwoordelijkheid om mij van deze taak zo goed mogelijk en in de geest van mijn broer, te kwijten.

Dit bericht werd geplaatst in Ateliertje. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s