Kat II…. Mimi

Hallo, mijn naam is Mimi en ik ben sinds juni 2020 de nieuwe huisgenoot van Plato.
Plato, hoor ik u zeggen, is dat niet die vent die hier altijd stukjes schreef maar waar we inmiddels in jaren niets meer van hebben gehoord? Ja hoor, dat is hem. Maar hij is nog niet erg schrijverig dus heb ik maar besloten het voor hem te doen. Dan komt er nog eens wat van.

Om te beginnen:
Ik ben een poes en in juni word ik drie jaar. Ik zou mezelf eigenlijk moeten voorstellen met een foto maar ik weet nog niet goed hoe ik dat hier moet doen. Plato zegt: ik kan je niet helpen want er is hier van alles veranderd en ik ken mijn eigen blog niet meer terug.
Dus kijk maar wat je doet.
Tja, kijk maar wat je doet. Lekker makkelijk zeg, laat een kleine kat het maar weer opknappen. Maar enfin. Ik ben dus drie jaar en kwam ergens in mei 2020 voor het eerst in Plato’s tuin. Ik voelde meteen, ja wat zal ik zeggen, een soort van aantrekkingskracht. Ik moest hem gewoon kopjes geven en tegen zijn been schuren. Ik voelde me bij hem thuis zoals ik me nog nooit thuis had gevoeld.

Nu vraagt u zich natuurlijk af hoe dat komt.
Ik had toch al een baasje? Wel, ja en nee. Ik had een vrouwtje dat woonde op nummer 7. Dat vrouwtje had me ooit als piepklein poesje opgehaald bij een boerderij. Ze liet me steriliseren (wat dat dan ook betekenen mag) en noemde me Mimi (rare naam maar ok). Maar al snel mocht ik niet meer in huis, want, zei ze, je druppelt plasjes op mijn bank.
Nu had ik dat zelf niet in de gaten. Wel merkte ik dat als ik echt moest plassen, het enorm pijn deed en uiteindelijk kwam er dan één druppeltje. Maar als ik ontspannen op de bank lag, verloor ik dan de rest.
Ik vind het heel akelig voor je, riep vrouwtje, maar mijn hele meubilair gaat er aan. Je komt er niet meer in. Daarna zette ze me buiten. Wel zette ze elke dag brokjes en water voor me bij de achterdeur. En ze aaide me ook soms maar dat was het dan ook wel.
Nou om een lang verhaal kort te maken. Vrouwtje ging verhuizen, ik mocht niet mee en Plato vond me aardig en besloot mij over te nemen. Prima, zei vrouwtje, dan neem ik een cavia.

Plato ging meteen met me naar de dierenarts
Een akelige mens dat maar aan mijn buik voelde en daarna zei dat ik een blaas vol gruis had en dat ik blijvend incontinent was. Oh, er waren nog veel meer moeilijke woorden (ik snapte de meeste dingen niet) en uiteindelijk was er een operatie, waren er vervelende prikjes en smerige pillen en ik mocht alleen maar speciaal urinary s/o voer en zo… enne Plato moest hele grote bedragen pinnen hoorde ik, maar uiteindelijk mocht ik toch mee naar Plato’s huis.
Ik was dolgelukkig. Plato ook al moest ie wel allerlei maatregelen nemen tegen die kleine plasjes.

Later vertel ik verder
…dan schrijf ik wat over mijn leven bij Plato en wat ik zoal de hele dag doe. En dan vertel ik meteen waarom ik KAT II ben maar Mimi heet. En ik ga iets vertellen over Tommie die ik op de vensterbank tijdens een meditatiesessie tegenkwam en die me nuttige tips over Plato gaf.

doeiiii… kopje van Mimi

Dit bericht werd geplaatst in verhalen fictie. Bookmark de permalink .

69 reacties op Kat II…. Mimi

 1. Rob Alberts zegt:

  Kat II en/of Mini, leuke introductie.

  Ik kijk uit naar nieuwe blogposts.

  PS: wil je Plato mijn hartelijke groeten over brengen? Vertel hem maar dat ik zijn blogposts mis.

  Vrolijke Voorjaarsgroet

  • Plato zegt:

   Mrauw Rob, Jij ook de hartelijke groeten. Plato belooft dat hij nu blijft. Hopelijk doet hij het ook. En ik ben Kat II omdat Tommie Kat I was. Ik heb al een paar spannende meditatieve momenten met hem meegemaakt. Hij heeft me veel verteld. Tommie vermaakt zich best hierboven. En ik lig hier lekker in het zonnetje op vensterbank en denk na over de zin en de onzin van mijn leven. Mrauw Klauw Mrauw,.

 2. ellyvandoorn zegt:

  Miet te geloven Mimi. Over jouw hoge rug loop ik het brugje naar Plato. Plezier voor twer. Ij ben heel benieuwd naar de verhalen

 3. Maria zegt:

  Maar Mimi, wat ben je modern zeg. Nu ben je p de http://www….

 4. geesjeschrieftweer zegt:

  Wauw Miauw Mimi wat fijn dat je hier ook wat schrijft, hopelijk kun je Plato dan ook weer motiveren om weer te gaan schrijven. Ik kijk er naar uit om meer van je verhalen te kunnen lezen .

  • Plato zegt:

   Plato is zo blij dat jij weer schrijft dat hij me van de laptop afduwt. Ik……

   ….Hallo hier Plato. Wat fijn dat je hier weer bent, Gees. Ik heb je blogjes gemist.
   Zullen we elkaar beloven dat we blijven schrijven?

   • geesjeschrieftweer zegt:

    Hierbij beloof ik met de hand op mijn hart dat ik blijf schrijven, fijn dat je terug bent Plato! ❤ Ik schrijf niet zo regelmatig meer maar ik ben er wel hoor. Zit nu in de caravan, we staan nu op een camping in Baars, vlakbij de Weerribben, erg mooi! Dikke knuffel van mij

    • Plato zegt:

     Dat is fijn? Niet meer naar Kreta?

     • geesjeschrieftweer zegt:

      Ja zekers gaan we nog regelmatig naar Kreta, helaas heeft Corona roet in het eten gegooid de laatste twee jaar, nu wel geboekt voor in september, In November 2019 is Eleni, mijn lieve Griekse vriendin, voor een dikke week bij ons geweest, we hebben genoten! Ik wil nog steeds graag naar Kreta voor langere tijd maar mijn lief Hemmo wil dat (nog) niet. Mijn liefde voor hem is sterker dan mijn liefde voor Kreta 🙂

 5. Welkom Mimi , kopje terug 😃

 6. gerdagoud zegt:

  Ha eindelijk. Jij hebt Plato weer nieuw leven in gelblazen . Je bent een superkat.
  Ben ook wel venieuwd hoe je eruit ziet hoor.
  Jij boft met Plato en hij met jou.
  Ik kijk uit naar jou belevenissen .
  Doei Mimi…..auw 😻

 7. Plato zegt:

  Mrauw… maar ik weet nog niet hoe ik een foto van mezelf hier op moet krijgen. Is dat erg dom?
  Wrauw Wrauw.

 8. Maria Lozano zegt:

  Ik bedoel dat je nu op de world wide web bent….

  • jeer zegt:

   Hallo Maria,
   Goed weer iets van jullie te horen. Doe ook de groeten aan Plato en bedank hem voor zijn reacties op mijn weblog, alwaar ik nog maar af en toe iets plaats.
   Groetjes,
   jeer
   p.s. Ik denk dat jij beter de groeten over kan brengen dan jullie poes al is die nog zo slim!

   • Plato zegt:

    DAT had u nou niet moeten zeggen!!
    U krijgt geen kopje van mij!
    Poeh!!
    Juffrouw Mimi.

    • jeer zegt:

     Maria,
     Daar ik nog maar vrij weinig op mijn weblog aanwezig ben, zag ik vandaag pas dat jij een berichtje geplaatst had. Graag wil ik je hier bedanken en groeten.
     Ook de groeten aan Plato en ik hoop dat het goed met jullie gaat.
     Ik noem mijn haiku tegenwoordig liever habadicht (een op HAiku geBAseerd geDICHT.
     Ik ben nu ook bezig om onder deze naam een nieuwe blogspot op te bouwen met louter habadichten. ( https://habadicht.blogspot.com/ )

     Groetjes,

     jeer

     • Maria Lozano zegt:

      Bericht ontvangen Jeer, HaBaDicht… Leuk gevonden… 😊 Ik ga zeker een kijkje nemen.

 9. Annemiek zegt:

  Hey Plato,

  Dat was inderdaad lang geleden dat ik iets van je hoorde.
  Gaat het goed met jou en Mimi?
  Met mij in ieder geval wel.
  Een beetje trieste mededeling heb ik wel: de freule is overleden 😉
  Liefs,

  Annemiek

 10. marieclaire zegt:

  Nou, als er een poes is die blogjes schrijft dan ben ik van de partij. Groetjes, ook aan Plato. Tot gauw.

 11. staartje zegt:

  Welverdraaid Kat II Wat fijn wat van jullie te horen! Wat super datPlato de zorgen voor jou op zich heeft genomen inclusief de plasjes… chapeau! Eerlijk gezegd had ik dat niet gedaan. Mijn kat deed het ook. Hij mocht binnen eten en dan ging hij weer naar buiten. Dus hulde voor Plato! En hulde voor jou datje de pen hebt opgepakt. Kom gerust nog eens terug! Groeten aan Plaat

  • Plato zegt:

   Ach St@@rt. Ik heb getwijfeld maar het is zo’n lief dier. En hij had zo’n rot start. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om haar weg te sturen. Ik ben daar erg zwak in.
   Fijn dat je hier weer bent. Het is goed om weer eens contact te hebben.
   Ik ben nog wel geschokt door het overlijden van Eveline (artmus).
   Plaat

   Mrauw, Plato zegt dat u een extra kopje mag hebben. Hij zegt: dat verdient ze. Dus bij deze (kopje kopje).
   Mimi

 12. Ferrara zegt:

  Ha,ha, die slimme Plato, jou als verkenner vooruit sturen. Wees welkom het is zeker twee jaar geleden dat er hier over en door katten werd geschreven. De vreugde in Blogland zal groot zijn nu je baasje weer in de lucht is, we hadden wel zorgen, zeg hem dat maar. Blijf schrijven Mimi, dat is zo’n leuke bezigheid.

  • Plato zegt:

   Plato zegt dat Ferrara hem doorheeft (vanwege dat als verkenner vooruit sturen).
   Ik bemoei me daar niet mee. Ik voel toch wel intuïtief aan wie er van mij een kopje krijgt en wie niet. U krijgt twee kopjes van me (kop kop) want Plato zegt dat u de moeder van twee vlooien bent. Kunt u daar iets mee?

 13. Marika zegt:

  Nou Mimi ik heb Plato een berichtje gestuurd hoe hij een foto kan toevoegen, want jij bent veel te knap om niet gezien te worden. 🙂

  • Plato zegt:

   Marika, vanwege deat berichtje krijg jij nog wat kopjes extra van me. Niet tegen Plato zeggen want dan wordt ie jaloers.
   Mrauw (kopje) mrauw (kopje) en mrauw (kopje kopje)

 14. AnneMarie zegt:

  Hallo Mimi. Schrijf jij maar lekker jouw verhaal. Wie weet en volgt Plato vanzelf. Je boft wel met hem trouwens hoor. Hij weet tenminste wat belangrijk is in het leven een handicap maakt hem geen bal uit.

 15. Plato zegt:

  Nou Annemarie, ik hoor hem af en toe best wel een beetje grommelen als hij weer met een dweil en een fles dettol door het huis banjert. Maar ik kan er toch echt niks aan doe, ik weet niet dat ik vocht verlies, het gaat vanzelf. Dat snapt hij wel wan ik krijg daarna gewoon weer aaitjes.
  Fijn dat je hier was, moet ik van Plato zeggen.
  Mimi

 16. Mimi wat fijn dat jij ontdekt hebt hoe het toetsenbord werkt. Doe je de groeten van mij en de Boysz aan meneer Plaat?

 17. Mrs. T. zegt:

  Dag Mimi, fijn dat je even iets schrijft hier. Ik maakte me al zorgen om jouw baasje. Zeker in deze rare tijd van afstand moeten houden zo lang offline zijn is niet zo fijn natuurlijk. Je hebt toch een soort van verplichting aan je lezers. Of zie ik dat verkeerd? ik hoop in ieder geval dat het baasje zich hier ook af en toe meldt (hij was gelukkig wel al op mijn blog) en dat jij anders de honeurs met enige regelmaat blijft waarnemen. Zorgen maken om medebloggers is niet fijn.

  • Plato zegt:

   Plato kent uw mening van de vorige keer. Over dit onderwerp waren de meningen toen verdeeld. Er was begrip maar ee waren ook mensen die zeiden: er zijn geen verplichtingen. Bloggen is een hobby, geen wettelijk vastgelegde bezigheid.
   Tja daar zit wat in. Maar zorgen maken om andere bloggers is inderdaad niet fijn.
   Wat vinden andere bloggers daarvan?

   Ik ben maar een kat, ik kan me er beter maar niet mee bemoeien. Geef mij een lekker zakje zachtvoer en je hoort me niet.
   Dus ook hoer een welgemeend kopje.

 18. koppieop zegt:

  Lieve beste Mimi (a) Kat II, goeiemiddag! Gedurende 20+ jaren hebben wij honden, poezen, een konijn, een schildpad, een papegaai en (bijna een leeuwenjong) om ons heen gehad, tegen de wil van mijn vrouw en de mijne. Wij voelen ons namelijk niet aangetrokken tot huisdieren, maar onze jongste dochter is een groot dierenliefhebster en nam alle zorg op zich. Totdat ze trouwde.
  Sinds ik Plato ken [hallo Willem!], geniet ik van zijn schrijfkunst, maar deze introductie van jou werpt daar een schaduw op. Ga zo door, dat zal hem stimuleren om zijn best te blijven doen.
  En om te leren, een foto van jou te maken!
  +&

  • Plato zegt:

   Maar meneer koppie op. Ik ben toch heus een lief en gehoorzaam poesje. Echt waar hoor. Plato heeft me terecht in huis genomen want ik geef kopjes bij de vleet, zelfs…. en nu komt het…. zelfs als iemand al een koppie op heeft. Dus bij deze een kopje en… oh wacht, Plato roept, terwijl hij kijkt naar de prestaties van Ronnie o’ Sullivan (snooker): leuk dat ie er is: doe hem de hartelijke groeten en vraagt of hij nog blogt.
   Nou ik snap van dit alles niets, maar ik geef het hierbij door.
   Welkom koppie op, groetjes van Plato en….. kopje van mij.

   • koppieop zegt:

    Ja, ik waardeer je kopjes Mimi, vooral wanneer ik een koppie op heb (Plato heeft jou al snel woordspelingen geleerd; het is me duidelijk dat je in een uitstekend huis bent beland). Wat mijn schrijversactiviteiten betreft, die staan op een laag pitje, vooral omdat ik tijdens de quarantaine voorrang heb gegeven aan mijn Spaans-lezende publiek.
    Ik zal wel weer naar het Nederlands terugkeren maar maak toch van je vriendelijke vraag misbruik door alsnog mijn blogadres op te geven. Iedereen die op de onderstaande link drukt, kan zien wat ik tot maart 2020 heb gepubliceerd. Mocht iemand van de andere gasten van platoonline belang stellen in een vervolg., zal ik met genoegen aan zijn verzoek voldoen.
    Mensen lezen soms de gekste dingen, dus waarom niet die van mij, nietwaar? 🙂
    Fijn weekend, als het kan zonder regen zoals bij ons voorspeld.
    http://www.koppieopblog.wordpress.com. .

 19. gewoonanneke zegt:

  Hallo inderdaad een tijd geleden. Toevallig vorige week was ik bezig met mailtjes op te ruimen en zag er nog een van jou langskomen. Even op je blog gekeken of er al wat nieuws stond maar nee en afvragen hoe het met je zou gaan. Dit is het antwoord dus, je bent er nog. Ja poezenverhalen zijn niet helemaal mijn ding en dat is een understatement omdat ik dagelijks last heb van katten die niet van mij zijn maar wel mijn tuin verruïneren. Maar denk dat deze kat wel een goed tehuis bij jou gevonden heeft. Leuk weer wat te lezen bij je.

 20. hannekelive zegt:

  Hoi Mimi.
  Wat fijn dat je nu bij Plato woont.
  Geloof me: binnenkort ben jij de baas en danst hij naar jouw pij.. pootjes. (Ik vermoed dat dat al zo is). Veel geluk en geef Plato een kopje.

 21. Hallo Mimi, vraag maar even aan de andere met wordpress.com of ze je uitleggen hoe dat met die foto’s werkt, want ik weet zeker dat mijn katers jou snuitje heel graag even bekijken! Plato is een softie die heb je al om je pootjes gewonden, goed bezig!

 22. MelodyK zegt:

  Ha die Mimi…. .ben jij ff goed van personeel gewisseld zeg. Ook ik moest er moeite voor doen maar heej we hebben het nu wel getroffen hè. En ja die witte jassen met hun handen op oinze private plekken , da mos nie magge… en dan dat gepiep van die pinautomaten is toch ook oorverdóvend of niet dan … maar heej alles voor het goede doel hè.. .. ons personeel is weer blij en hun gemopper als ze weer eens waren haren op de bank en het vloerkleed vinden, ach, daar trekken we ons niks van aan hè…

  Dat foto plaatsen gedoe kan dat vrouwmens van ons wel uitleggen hoor, stuur maar ff een kattebelletje…. of een groene blaffer mag ook…. dan sturen we haar wel ff op het onlinepadje

  Nou hou je spins en blafs… poezelige waffels van Bilbo, PIppin, Merry & Vanyar

 23. Saskia zegt:

  Beste Mimi, je hebt een gouden mand getroffen! Veel liefs ook voor Plato!

 24. minoesjka2 zegt:

  He, Mimi, wat leuk om kennis met je te maken meid! En wat een lekkere klets ben je, daar houdt ik wel van 🙂
  Als ik dat zo lees ben je best een verstandige dame, om nadat je uit huis was gezet, Plato te charmeren …….. tja, dat is iets wat wij poezendames wel kunnen 🙂
  Hoop nog veel van je te horen.

 25. Willie zegt:

  Hallo Mimi, wat zal dat pijnlijk zijn geweest, die blaasgruis.
  Maar wat een geluk dat je het mens Plato hebt uitgekozen, dat is zo een lieverd, om je mee te nemen naar de dierenarts en je in huis te nemen.
  Zeg maar tegen Plato dat ik het heel leuk vind dat er hier weer geschreven wordt, ik keek af en toe of er al iets nieuws stond, ik kijk er naar uit, je nieuwe verhalen. 🙂

 26. Plato zegt:

  Ik ben helemaal overdonderd door zoveel reacties.
  Maar ik heb natuurlijk ook nog nooit op een blog geschreven.
  Ik wist niet eens dat ik dat kon.
  Al die namen: Hanneke, Liesbeth, Melody, Saskia, Minoesjka2, Willy… ik ben overdonderd.
  Hoe dan ook, ik zal maar eens gaan nadenken over een volgend stukje want Plato krijgt zijn vaccin en dat moet eerst zegt hij.
  Dus u moet het met mij doen.
  Allemaal een kopje van…
  Mimi

  • gerdagoud zegt:

   Dan eerst maar een poezentukkie doen nu. Ik lig hier al met drie spinnende,knorrende vriendjes naast me.
   Dus ronken jullie!!

 27. Plato zegt:

  Gerda heb jij een weblog?

  • gerdagoud zegt:

   Jaren geleden wel. Ik was Thamara.
   Uit de groep webloggers van waar jij ook bij zat op een meeting.
   Nu zit ik enkel nog op fb met verhalen.
   En met wat verrouwde webloggers om me heen.
   Op weblog zelf lees ik alleen jou en nog 2 anderen omdat ik die binnen krijg op mail.
   👍😻

 28. hanscke zegt:

  Hulde aan Plato dat hij de zorg voor jou op zich genomen heeft Mimi. Zo blijf jij vast verzekerd ven een fijn leven, ook al ben je wat gehandicapt. Laat Plato maar weten dat ik het waardeer, dat hij voor jou zorgt en ik ben heel benieuwd hoe jouw verhaal verder gaat, misschien geef je daarmee ook een inkijkje in het leven van Plato van nu. Dat zou fijn zijn want ik heb hem gemist.

 29. Plato zegt:

  Nou Hanscke, ik heb kort geleden van de cardioloog vernomen dat ik een blokkade in de AV knoop van mijn hart heb. Dat betekent dat ik nu voor een groot deel afhankelijk ben van de ICD/pacemakerfunctie. Dat is wennen en het voelt nog steeds akelig. Maar ik mag niet mopperen want die ICD is levensreddend.
  Ik heb niet veel zin om daar blogjes aan te wijden maar ik vind ook dat trouwe lezers, die vaak virtuele vrienden zijn geworden, recht hebben op die info. Alleen ben ik er zelf dus nog niet erg aan gewend en dan is het fijn dat poesje het schrijven even overneemt.

  • geesjeschrieftweer zegt:

   Ik wens je veel sterkte toe lieve Plato, hou je taai en vooral rustig!

  • Willie zegt:

   Het is niet niks, het zal heel onzeker voelen.
   Gelukkig schijn je er ‘goed’ mee te kunnen leven, je zegt zelf : levensreddend.
   Veel sterkte Plato, ik hoop dat je er uiteindelijk aan went.

 30. geesjeschrieftweer zegt:

  Plato je vindt Melody hier: https://melodyks.wordpress.com/
  Liefs van mij

 31. Nicky zegt:

  Hé Mimi! Wat een verhaal, zeg. Dat je niet binnen mocht. Tsss. Lief dat Plato je geholpen heeft. Wij hebben ook een blaasgruis-patiënt in huis en da’s inderdaad een duur grapje. Zeg maar tegen Plato dat ik hem een topper vind! En je krijgt de groeten van Spike.

 32. klaproos zegt:

  nou plato 🙂 en Mimi, wat een geweldig koppel,
  ik hou van je man al was het alleen al om mimi…. wie laat nou een poes buiten die zo lief is ??
  sommige mensen hebben een steen in hun borstkas….
  gezellig plato dat je er weer bent.
  dikke knuffel
  xxx

 33. Anja zegt:

  Hoi Mimi! Wees maar blij dat je nu bij Plato mag wonen. Volgens mij is hij een hele goede ‘kattenbutler’ en zorgt hij op tijd voor jou natje en droogje en dikke knuffels.
  Wil je Plato de groeten doen? Hoop dat hij ook snel weer van zich laat horen, dan wakkert mijn schrijversvuurtje misschien ook weer aan.

 34. O, wat lief Plato, dat je Mimi een fijn huisje geeft! Hoe is het nu met haar? Akelig voor zo’n poesje, blaasgruis. Geef Mimi maar een knuffeltje van me!

 35. Plato zegt:

  Mimi zegt een beetje snibbig: zeg ik kan zelf wel lezen hoor.
  Maar ehhh… ik wil best helpen aanwakkeren, daar ben ik best goed in.
  En knuffeltjes… daar ben ik dol op, zeker van Rebelse vrouwen want (fluistert zachtjes achter linkervoorpootje) ik ben ook wel een beetje rebels. Gni gni.

  Oh ja, Nicky, Klaproos en Willy (Plato zegt net: Willy reageert altijd en dat is zo fijn, ze heeft zelf geen blog maar reageren is haar sterkste kant): allemaal bedankt voor de reacties.
  En nu ga ik slapen want mijn God, het is hard werken hier…. pfffff. Gaap!!

 36. Nathalie zegt:

  Fijn weer een levensteken van Plato te mogen ontvangen, al is het via jou Mimi.

 37. Plato zegt:

  Heee Nathalie… fijn dat je er bent.
  Hoe is het daar in de polder. En met de kids natuurlijk?

 38. Ferrara zegt:

  En toen werd het stil. Jammer.😿

 39. MelodyK zegt:

  en bleef het stil…. alles oke naar omstandigheden?

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s