Wie was Ria?(herziene versie 14-10)

11 Oktober 2019, 12.12 uur Bericht van haar dochter:
“Mama is een uur geleden heel rustig ingeslapen.  Haar kinderen waren erbij en het is mooi gegaan.
Ze heeft nu rust.”

Wie en wat was Ria?
Sommige bloggers kennen Ria van haar blog rias-weblog.nl
Daarop schreef ze, een aantal malen per week berichtjes, kunstzinnige reacties op stukjes van andere bloggers, deed mee aan schrijfopdrachten en maakte leuke, zonnige gedichtjes. De inspiratie haalde ze niet zelden uit haar eigen tuin of uit het daarachter liggende park waarin ze graag met haar hondjes wandelde.
Daarnaast had ze vaak een luisterend oor voor mensen die het moeilijk hadden. Dan was ze niet alleen vrolijk maar ook heel wijs en op die manier een steun voor haar medemens, een echte vriendin.

Zware jaren
Aan haar weblogbijdragen kon je niet of nauwelijks afzien dat zij zichzelf al een hele tijd  in een behoorlijk zware medische situatie bevond. Enkele jaren geleden werd Ria getroffen door een zware keelaandoening, juist in een periode dat haar man overleed aan een longaandoening.
Het waren keiharde jaren, maar dankzij de medische wetenschap en haar optimisme, kwam ze er bovenop. Maar toch… ze was flink verzwakt en de ziekte liet blijvende sporen achter in de vorm van chronische slikproblemen waardoor ze steeds moeilijker kon eten.
Met de nodige hulp van familie, kennissen en de thuiszorg kon ze toch thuis blijven wonen en zo voor haar twee oude hondjes zorgen. Haar grootste wens was dat de hondjes eerder zouden overlijden dan zijzelf.  En zo is het, gelukkig, ook gebeurd.

Ria vond het heerlijk als we langskwamen. Dan werd er veel gesproken over de weblog, de WE-300 (schrijfuitdaging), haar vriendje Jordy (een fictief personage uit de blogwereld) en over tal van andere zaken. Ook is ze nog eens, samen met blogster Reismeermin, bij ons geweest. Ik herinner het me als een heel gezellige dag.

De laatste weken
Medio september werd ze in het ziekenhuis opgenomen met een longontsteking. Na een week mocht ze weer naar huis. Enkele dagen na haar ontslag kwamen wij bij haar langs. Ze was aanzienlijk vermagerd en at bijna niets. Maar ze was blij met onze komst en stelde voor om ‘s-middags in het park te gaan wandelen. We bleven vlak bij huis zodat we, als ze moe werd, snel weer binnen zouden zijn.

Die middag zaten we in haar mooie tuin en genoten van de warme zon. We complimenteerden haar met haar wandelprestaties, want die waren ons echt meegevallen.
‘Ga je weer bloggen?’ vroeg ik op gegeven moment, ‘daar zul je heel wat bloggers blij mee maken.’
‘Nou,’ zei ze, ‘ik wil wel hoor, als ik me even goed voel, probeer ik het, maar ik beloof niets. want ik voel me zwak.’
Verder spraken we over de bekende koetjes (kalfjes ook) en we hadden een leuke dag.
Toen we weggingen, zei ze: ‘komen jullie snel weer?  Het was zo leuk, kom maar heel vaak.’
‘Mag ik een blogje over je schrijven, Ria?’ vroeg ik. ‘En mag er dan een foto van je bij?’
‘Het mocht. ‘Ik ben benieuwd,’ zei ze en poseerde nog even, met een piepklein glimlachje op haar gezicht.
Zo lieten we haar, met een wat bezwaard gemoed, achter.

Op 24 september appte ze mij dat ze zou worden opgenomen in een herstellingsoord. Met intensieve begeleiding zou men haar laten aansterken. Ze voegde er aan toe het als een groot geestelijk en lichamelijk gevecht te beschouwen.
Maar de artsen waren positief.
Ik wenste haar veel sterkte en succes.

7 oktober
Op deze dag kreeg ik een appje van Ria’s familie en schrok.
Kort samengevat: Ria was te zwak om nog te reageren en had inmiddels zware medicatie. Ze ging hard achteruit en gaf aan dat ze me graag wil zien. Als ik dat ook wilde moest ik niet te lang wachten.

8 oktober
Vandaag was ik bij Ria. De familie gaf mij alle ruimte met haar alleen te zijn. Ze ademde moeilijk, had pijn en was erg onrustig. Maar ze was helder en zich bewust van haar toestand. Eigenlijk wilde ze nog zo graag, maar ze zag heel scherp dat het zo niet meer kon. Die middag had de familie een gesprek met de artsen, uiteraard ook namens Ria. Want ze wist precies wat ze wel- en wat ze beslist niet wilde.
Ik vertelde haar hoeveel mooie wensen er van de webloggers waren binnengekomen. Ze nam ze met een glimlach aan. Ik bedankte haar voor zoveel mooie jaren van vriendschap en, omgekeerd, bedankte zij mij. Daarna vroeg ik haar haar welke boodschap ze nu het liefst aan ons, de achterblijvers, zou willen geven. Ze keek me recht in de ogen en zei terwijl er een klein koppig trekje om haar mond verscheen: ‘blijf jezelf en doe altijd je eigen zin.
Daarna werd het spreken haar moeilijk. Maar ook zwijgend kun je bij elkaar zijn en elkaar door een handgebaar nog veel vertellen. Het was een zwaar, maar ontroerend afscheid.

9 t/m 11 oktober
Op 9- en 10 oktober, zo vertelde de familie, was Ria, onder invloed van de medicatie, in diepe slaap.

En toen werd het 11 oktober.

 

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

113 reacties op Wie was Ria?(herziene versie 14-10)

 1. Rob Alberts zegt:

  Wat een treurnis.

  Van hieruit beterschap en sterkte voor haar.

  Opbeurende en bemoedigende groet,

 2. Heel veel sterkte en licht voor haar 🍀 van Karin

 3. Melody zegt:

  Fijn dat je het plaatst Willem! Beter zulk nieuws dan onduidelijkheid door geen nieuws.
  Kaarsjes branden inmiddels!
  Liefs en sterkte!!

 4. Karel zegt:

  dank U voor dit schrijven
  en Meldoy bedankt voor de link
  wens haar sterkte

 5. staartje zegt:

  Sterkte Willem vandaag en groet Ria van alle bloggers

 6. minoesjka2 zegt:

  O, Willem, bedankt voor je bericht ….. wat een leidensweg voor Ria. In stilte bid voor ik voor haar. Als je haar nog ziet, wens haar sterkte.

 7. Marja zegt:

  Dank voor je bericht. Geef haar een knuffel en wens haar sterkte.

 8. matroos zegt:

  Alle aller beste wensen en kracht en moed gewenst voor Ria en beterschap.
  Lieve groetjes Dieneke❤❤❤

 9. Peter zegt:

  Heel veel sterkte gewenst!

 10. Marika zegt:

  Wat een naar bericht, heel veel sterkte voor Ria!

 11. Joanne zegt:

  Dat is schrikken! Maar wat lief dat je hier een berichtje plaatst. Wil je haar de hartelijke groeten doen en heel veel sterkte wensen. Het is een schat van een vrouw. Ik denk aan haar.
  Geef haar maar een dikke kus van mij.

  Liefs Joanne

 12. rietepietz zegt:

  Wat fijn dat je haar kon bezoeken. Het klinkt allemaal niet erg hoopvol en ik begrijp dat “beterschap”wensen geen zin meer heeft. Ria is een bewonderenswaardige vrouw die zich manmoedig door heel veel problemen heen geslagen heeft, Haar zorg voor haar hondje was ontroerend en het is fijn voor haar dat de hondjes haar voorgingen zodat ze zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Wil je ook namens mij zeggen dat ik haar altijd bewonderd heb om hoe ze met alle problemen omging en ik haar de rust toewens waar ze zo aan toe is en een afscheid in bijzijn van al wie haar lief is.

 13. rietepietz zegt:

  PS, en jij zelf natuurlijk sterkte want zo’n bezoek is ook niet niks.

  • Plato zegt:

   Dank je. Ik heb net een uur alleen bij haar mogen zitten. Ze was erg onrustig en ik kon niets anders doen dat haar hand vasthouden en haar voorhoofd betten. Nu ben ik alleen maar moe. Voor wat betreft je conclusie over het verdere verloop: je hebt gelijk. Ze weet het zelf ook en wil alleen nog maar rust.

   • Nathalie zegt:

    Je was er voor haar, dat is zoveel waard. Het is logisch dat je meer wilt doen, maar je aanwezigheid is het meeste wat je kon doen.

   • rietepietz zegt:

    Ach….. maar ik kan het e voorstellen, ze heeft al zóveel meegemaakt de laatste jaren.
    Dat ze die rust ook maar snel mag hebben. Fijn dat je er voor haar kunt zijn en ons op de hoogte houdt.

 14. Nathalie zegt:

  Wat triest nieuws Willem, geef een dikke knuffel, ook een voor jou.
  Liefs,

 15. vivapo zegt:

  vanuit Vlaanderen een ondersteunende groet voor jou en Ria.

 16. Greecha zegt:

  Ach wat een triest bericht. Ik las altijd graag bij Ria. Haar reacties waren altijd erg integer en lief. Wat fijn Plato dat je haar hebt op gezocht. Wens haar sterkte en voor jou heb ik een virtuele knuffel . Liefs van Geesje

 17. Anja zegt:

  Heel veel sterkte Ria🍀

 18. Ferrara zegt:

  Tja, wat moet ik nog toevoegen aan alles wat al is gezegd. Ik stuur een warme groet en meeleven.

 19. Plato zegt:

  Ferrara, ook als het al gezegd is, zijn jouw woorden van belang.
  Praten kon ze niet zo goed meer, maar haar ogen lachten toen ik haar vertelde hoeveel fijne reactie er al waren. Dus… fijn dat jij ook van je liet horen.

 20. Willie zegt:

  Wat een triest bericht, Plato.
  Fijn dat jullie een tijdje geleden nog een mooie dag met haar hebben doorgebracht.
  Dat je vandaag geweest bent, zal ze heel erg waarderen, en gelukkig was je nog op tijd.
  Sterkte voor iedereen.

 21. gewoonanneke zegt:

  Ach Ria. Ja ik heb echt regelmatig aan haar gedacht. Ook een paar keer even een klein berichtje op haar blog gezet. Dacht wel dat het niet zo goed met haar ging. Wat fijn dat jullie er nog geweest zijn zo bij haar. Ik las/lees altijd graag haar blogs en gedichten… Doe haar de hartelijke groeten en een dikke knuffel

 22. Kakel zegt:

  Lieve Plato,
  Niet schrikken! Ik weet dat je dat toch doet: Melody heeft gisteren (dinsdag) een hartinfarct gekregen. “Het gaat nu weer goed,” appte haar man me gisteravond. Ik vroeg hem het adres van het ziekenhuis waar ze ligt, en kreeg als antwoord dat ze vandaag (woensdag) misschien wordt overgeplaatst naar het ziekenhuis in Assen.
  Wat denk jij, zou Melody willen dat ik/wij het openbaar maken?
  Het zal haar wel goeddoen als ze veel kaarten krijgt. En bloemen bij thuiskomst zou helemaal geweldig zijn. Ik hoor graag je mening.
  Sterkte!

  • Plato zegt:

   Ik schrok niet kakel. Ik wist het al van haarzelf. Ze is gedotterd en heeft stents gekregen. Ze vertelde het mezelf via de app. We zijn uiteraard niet verder gegaan want ze moet haar rust hebben. Ze krijgt nog die hele reutemeteut aan medicatie en ze zal moeten wennen aan de nieuwe situatie. Dat gaat lukken maar dat kost tijd. We hadden het daar kort over. Moeilijk, ze miet die ervaring zelf opdoen.

  • hannekelive zegt:

   Ai. Daar schrik ik van. Ben niet meer erg actief op de blog, maar ik ken haar toch al jaren.
   Beterschap Mel en sterkte. Ook voor Joop en je zoon en schoondochter.

 23. Plato zegt:

  Of ze wil dat we er over schrijven weet ik niet zeker. Ik stel boor er nog even mee te wachten tot ze wat tot rust is gekomen in haar eigen ziekenhuis. Dan kunnen we het haar vragen

 24. Plato zegt:

  Sorry voor de fouten… mobiel reageren is een beetje moeizaam

  • Joanne zegt:

   Ik ben erg geschrokken. Melody en ik hebben toch wel een speciale band. Ze is hier geweest, samen naar Jeans. Wil je haar de groeten doen als je haar spreekt of haar man. Wens haar veel sterkte en een dikke kus.
   Jij ook heel veel sterkte met wat er allemaal gaande is.
   Als ik een kaart kan sturen dan hoor ik het wel.

   Liefs Joanne

   • Plato zegt:

    Niet schrikken Joanne. Het gaat momenteel heel goed met haar. Ze is gedotterd en mag vandaag naar ‘haar eigen’ ziekenhuis in Assen. Ik denk dat het goed is haar niet met veel appjes te overbelasten. Dus als je contact zoekt, kun je het beter even met haar man doen.
    Ik heb je groeten en die dikke kus overgebracht per app. Dat zal toch wel mogen, denk ik.

    • Joanne zegt:

     Dankjewel, lieffff…
     Ik stuur een kaart naar haar huisadres. Dat heb ik.
     Nogmaals bedankt voor de moeite.
     Ik reageer via mijn telefoon. Niet via mijn blog.

     Liefs Joanne

 25. Ferrara zegt:

  Ik kies voor ouderwetse post, heb haar adres. Dat zal voor haar nog een hele klus worden om hier mee om te gaan. De fa. F. heeft helaas enige ervaring op dat gebied, hangt op verzoek niet aan de bloglandklok. En ook jij kunt erover meepraten.
  Met dank voor je bericht!

 26. klaproos zegt:

  och plato wat een triest nieuws, ik ken haar niet van bloggen maar weet uit ervaring hoe erg mensen familie worden… heel veel sterkte gewenst
  xxx

 27. Skyblog zegt:

  Wat erg voor Melody. Ik heb met haar te doen. Gelukkig gaat ze ander eigen ziekenhuis. Ik wil haar heel veel sterkte wensen. Heel triest. Komt wel goed. Heeft de tijd nodig om te herstellen. Groetjes J&F.

 28. Jokezelf zegt:

  Jeetje, van Ria wist ik dat ze ziek was, maar dat het nu zó erg met haar is. En nu ook Melody. Het is even schrikken. Ik hoop dat Ria snel haar rust vindt en dat Melody er weer bovenop komt. Wil je ze allebei de hartelijke groeten doen van mij als je er nog een keer komt? En doe jij ook rustig aan alsjeblieft?

 29. Rianne zegt:

  Wat een budnieuws. Wel tof dat je bij haar langs gaat, en dat het het nieuws met het net gedeeld hebt. Soms vallen blogs stil en weet je als buitenstaander niet wat er van te denken.

 30. Kakel zegt:

  Lieve Plato,
  Door alle consternatie rond Melody ben ik helemaal vergeten te reageren op je blog over Ria. We hebben regelmatig e-mailcontact met elkaar gehad. Ze is een ontzettende lieverd, en heeft me meerdere malen een hart onder de riem gestoken. Nu lees ik hoe slecht ze er aan toe is. Als je haar weer spreekt, wil je haar alsjeblieft bedanken voor haar vriendschap en steun die ze me heeft gegeven. Dat is een onbetaalbaar gevoel. Als je dat ziet zitten want een dergelijk bezoek gaat je niet in je koude kleren zitten. Heel veel sterkte voor Ria en ook voor jezelf.
  Ik hoop dat Ria een snel en rustig afscheid gegund is.

  • Plato zegt:

   Beste Kakel,
   Ik vrees dat we hier een probleem hebben. Ik heb gisteren afscheid van haar genomen. Het was zwaar want ik zag haar lijden. Heel haar lichaam verzette zich tegen de onbarmhartige werkelijkheid. Hier moet ik nog over schrijven want ik wil haar recht doen. Ik ga niet nog eens heen, dat zou geen zin hebben want ze is niet meer aanspreekbaar.
   Ik heb wel een troost voor je. Bij onze bezoeken toonden ze ons een keer de kaartjes die jij voor haar schreef en stuurde. Zonder de inhoud kenbaar te maken overigens. Bij die gelegenheid sprak ze heel positief over je. Dus daar hoef je je in elk geval geen zorgen over te maken.

   • Kakel zegt:

    Lieve Plato,
    Je kan maar één keer afscheid van iemand nemen en dat heb je gedaan. Hoe moeilijk het ook voor jou was, je bent tot het laatst een echte vriend voor haar geweest.
    Lief dat je een troostend voor me hebt. Ik heb louter positieve herinneringen aan Ria en ben blij dat we iets voor elkaar konden betekenen.
    Heel veel sterkte voor de moeilijke periode waar je doorheen gaat en het grote verlies dat nog komt.
    Ik wens Ria toe dat ze in haar slaap mag overlijden.

 31. Mrs. T. zegt:

  Ach jemig wat heftig zeg.Wat lief dat je zo betrokken bij haar bent en samen zo ver gegaan bent. Voor alle betrokkenen heel veel sterkte.

 32. jeer zegt:

  Plato,

  Ik ken ze beide niet echt, Melody iets beter dan Ria.
  Met Melody gaat het zo te zien alweer de goede kant op en wens ik haar een spoedig herstel toe en Ria wens ik rust en sterkte toe.

  jeer

 33. Wat een verdrietig bericht, ik vond haar reacties altijd zo lief, en zal haar zeker gaan missen. Mooi dat je zo betrokken bij haar bent, ik wens een ieder die het aangaat veel sterkte.

 34. reismeermin zegt:

  Dank voor je bericht Plato! Kun je Ria laten weten dat ze nooit ver uit mijn gedachten is geweest? Ik zal een kaarsje voor haar aansteken!

 35. Lenjef zegt:

  Onuitwisbaar

  tussen het altijd
  ongevraagd
  geboren worden en onafwendbare sterven

  ligt een levenslijn
  die lang of kort kan zijn

  mooie herinneringen
  zijn
  het waardevolste die een mens kan erven

  Ik ken Ria niet zo heel goed maar ik ben er zeker van dat ze als een fijne herinnering bij velen zal blijven verder leven.
  Hopelijk gaat het met Melody snel de goede kant uit!
  Ik brand voor beide mensen straks een kaarsje.
  Lenjef

 36. Willie zegt:

  Melody, ik wens je van harte beterschap, gelukkig gaat het goed.
  Groetjes, Willie.
  Ik zal mijn zus ook op de hoogte brengen.

 37. Joanne zegt:

  Ik heb haar een appje gestuurd vanmorgen. Het gaat goed met haar. Wat een opluchting. Ik stuur haar een kaart. Ik heb het adres.

  Liefs Joanne

 38. Maria zegt:

  Ik wens Ria veel rust en de familie veel sterkte.
  Bedankt om dit aan ons te melden.

 39. Maria zegt:

  En aan Melody wens ik heel veel sterkte en beterschap… Xxx

 40. Christiene zegt:

  Hallo Plato,Dit is wel heel droevig nieuws,wil je hier bij bedanken dat je de moeite hebt genomen om het mij te laten weten,Ria is al jaren mijn blog vriendin doet me pijn dit te horen.Ik was zelf al een tijd niet meer zo actief in blogland,ivb met het overlijden van mijn man.Ik had graag de groeten mee geven,aan jou met je bezoekje.,Ik was blij met haar reactie,ze heeft zelfs eens een gedicht voor mij geschreven,voor nu schieten woorden mij te kort.
  lieve groet
  Christiene.

 41. Nathalie zegt:

  Ik houd mijn adem elke keer in als ik op je weblog klik…. Dank je dat je ons op de hoogte houd. Ondanks alles wens ik je een heel fijn weekeinde en van mij een virtuele knuffel.
  Liefs,

 42. Ferrara zegt:

  Gecondoleerd met het verlies van je blogvriendin Ria. Troostrijk dat je nog afscheid van haar hebt kunnen nemen. Sterkte.

 43. Kakel zegt:

  Ria is rustig ingeslapen in het bijzijn van haar dierbaren. Eindelijk rust…
  Het is waar wat de Fransen zeggen: afscheid nemen is zelf een beetje sterven. Gecondoleerd met je enorme verlies. Veel sterkte voor jou en Ria’s kinderen en kleinkinderen.

  • Plato zegt:

   Zo heb ik inderdaad gevoeld. Ria was meer dan een blogger voor mij. Ze was een echte vriendin. Ze zag ons graag komen en zei altijd bij het weggaan: kom je snel weer? En kom maar vaak.

  • Plato zegt:

   Zo heb ik inderdaad gevoeld. Ria was meer dan een blogger voor mij. Ze was een echte vriendin. Ze zag ons graag komen en zei altijd bij het weggaan: kom je snel weer? En kom maar vaak.

 44. rietepietz zegt:

  Mijn oprechte medeleven met het verlies van een vriendin. Fijn dat je ons hier allemaal op de hoogte hebt willen houden van deze droevige feiten. En vooral dat je haar nog op de hoogte hebt kunnen houden van alle medeleven dat hier tot uiting kwam. Voor Ris zelf is het een zegen dat ze in alle rust in bijzijn van haar kinderen haar zieke lichaam mocht afschudden. Sterkte voor iedereen die haar zal missen.

  • Plato zegt:

   Je zegt het precies goed. Daarom moeten we eigenlijk blij voor haar zijn. Maar ik voel alleen maar onrust.

   • rietepietz zegt:

    Soms zijn wij mensen daar wat egoïstisch in, en geven ons over aan het gemis dat we zullen ervaren, heel menselijk. Ik heb haar nooit ontmoet en ga haar missen, raar maar waar. Ik herinner me haar logjes nog zo goed uit de tijd dat ze zo ziek was en haar man óók steeds zieker werd. Het was een ongelooflijk sterke vrouw. Zelfs op de foto die jij geplaatst hebt is het haar nóg niet aan te zien hoe ziek ze is. Fijn dat ze niet meer hoeft te lijden.

 45. Nathalie zegt:

  Fijn dat je afscheid hebt kunnen nemen Willem, al hadden we haar liever langer en gexond in ons midden willen hebben.
  Ik wens haar familie, jou en alle lieve medebloggers heel veel sterkte .

 46. Skyblog zegt:

  Wat erg dat Ria niet meer is. Gecondoleerd voor familie. Ik ben hier heel erg stil van. Gelukkig waren hun bij om afscheid te nemen. RUST ZACHT RIA. Groetjes J&F. 🌈

 47. Skyblog zegt:

  Wat erg dat Ria niet meer is. Gecondoleerd voor familie. Ik ben hier heel erg stil van. Gelukkig waren hun bij om afscheid te nemen. RUST ZACHT RIA. Groetjes J&F. 🌈

 48. minoesjka2 zegt:

  Dank je voor het laatste bericht Willem, …….. voor Ria is het beter, zij heeft nu inderdaad rust. Weer iemand van onze “blogfamilie”, klinkt misschien gek, maar zo voelt het wel……. En dan denk ik : maar hoe moet het voor jou voelen, jij kende haar persoonlijk, en volgens mij ook erg goed.
  Ik lees wel dat jij op een mooie manier afscheid van haar heb kunnen nemen, dat is goed. Sterkte.

  En dan ook nog een ander “blogfamilielid” een hartinfarct. Gelukkig kan ik Mel nog appen 🙂

 49. Karel zegt:

  mijn condoleances voor de familie
  en haar vrienden
  sterkte allemaal

 50. Joanne zegt:

  Gecondoleerd met het verlies van een lieve (blog) vriendin. Fijn dat je haar nog gesproken hebt en afscheid heb kunnen nemen. Een virtuele knuffel. Heel veel sterkte. Ook voor de kinderen en kleinkinderen van Ria.

  Ik herinner mij haar als een lief mens. Met altijd een warme en lieve reactie op mijn blog. En ik genoot van haar logjes. Misschien meer dan ze zelf ooit heeft beseft. Ik hoop dat ze nu de rust heeft gevonden. Een groot gemis.

  Liefs Joanne

 51. Jackles zegt:

  Woorden zijn niet voldoende… Gecondoleerd lieve Willem… Iedereen heel veel sterkte gewenst.

 52. Willie zegt:

  Verwacht, maar toch heel erg voor iedereen die van haar hield.
  Ze heeft nu rust.
  Willem, gecondoleerd met het verlies van je vriendin, en de familie ook gecondoleerd.

 53. koppieop zegt:

  Mijn deelname aan dit platform is nu beperkt tot lezen. Uit de tijd dat ik meedeed, een paar jaar geleden, herinner ik me van Ria niets persoonlijks, maar ik ben er zeker van dat wij ergens een commentaar hebben gedeeld. Ria was actief in de Plato-Groep; behalve Ria’s familieleden en vrienden wil ik dan ook Willem en de andere deelnemers condoleren en serkte toewensen met het veries.
  Dick Bär
  .-

 54. Marja zegt:

  Gecondoleerd met het verlies. Ze was een heel lieve blogvriendin. Fijn dat ze nu rust heeft gevonden.

 55. Christiene zegt:

  Ha PLato,we zullen Ria missen onze blog-vriendin, wens haar familie heel veel sterkte en alle die haar lief waren,waar onder ook jij, Plato wens jou veel sterkte bij het verlies van jou vriendschap,we zullen aan haar blijven denken,als een lief bijzonder mens!
  Lieve groet
  Christiene.

 56. gecondoleerd lieve Plato mijn hart huilt weer een goede vriendin die ons voor gaat

 57. Plato zegt:

  Ik heb de familie de link naar de weblog gegeven. Zo kunnen ze zelf de reacties lezen

 58. reismeermin zegt:

  Gecondoleerd Plato! Wat vonden Ria en ik het fijn om een keer bij je op visite te mogen komen.

 59. Rianne zegt:

  Gecondoleerd Plato (en familie van Ria).
  Wat is het dan toch snel gegaan…

 60. Maria zegt:

  Rust in vrede Ria.
  Mijn innige deelneming voor familie en vrienden.

 61. Mrs. T. zegt:

  Ach wat verdrietig … Sterkte, voor iedereen die van haar houdt!

 62. Margreet zegt:

  Gecondoleerd … Fijn dat je goed afscheid hebt kunnen nemen. Ik kende haar niet maar ik zie op de foto een lieve vrouw.

 63. Dwarsbongel zegt:

  Ik kende Ria niet persoonlijk, wel van de blog-wereld.
  Geen wonder dat ik zo lang niets van haar gezien had…
  Mijn medeleven voor iedereen die ze achterlaat, familie en vrienden…

 64. Melody zegt:

  Mooi verwoord… en ja ze heeft nu eindelijk rust, die we haar ook van harte gunnen!
  Het gemis wordt er niet minder door, het verdriet ook niet maar misschien verlicht het toch de acceptatie een beetje mee

 65. hanscke zegt:

  Wat een mooi eerbetoon. Ondanks de verdrietige boodschap doet het mij heel erg goed om te zien hoe mooi en respectvol men in blogland met elkaar om kan gaan.

 66. Willem gecondoleerd met het verlies van je dierbare vriendin Ria ,ik kwam als ik online was af en toe op haar weblog als er een berichtje verscheen. Ze kwam warm en hartelijk over.

  11 oktober had mijn moeder verjaardag en mijn moeder heetten ook Ria.

  Jij hebt een mooie memoriaal over haar en jullie vriendschap neergezet, wens je dan ook en haar familie heel veel sterkte met het verlies.

  Liefs Laura

 67. Natasja Coli zegt:

  Och Plato, wat een verdrietig bericht.
  Ik kwam hier langs na jouw reactie op één van mijn blogs.
  Lees het nu pas.
  Ria kwam bijna altijd wel even langs met een reactie als ik een blog plaatste.
  Je hebt een mooie ode aan Ria geschreven.Sterkte met het missen van een dierbare vriendin.

 68. Plato zegt:

  Dank je wel Natasja,
  Fijn dat je terug reageerde. Ria heeft nu haar rust.
  Het komt haar toe want ze heeft de laatste jaren flink geleden.

 69. Marika zegt:

  Gecondoleerd Plato, fijn dat je toch nog afscheid van haar hebt kunnen nemen. Wat zal dat moeilijk zijn geweest. Sterkte!

 70. staart zegt:

  Wat een mooi eerbetoon aan Ria. Prachtig verwoord, Willem.

 71. Mrs. T. zegt:

  Inmiddels al weer lang stil hier. Jammer hoor. Hoop dat het goed met je gaat Willem. Fijne jaarwisseling en een blogrijk 2020!

 72. Ferrara zegt:

  Het voelt niet echt goed om onder dit blog nog een reactie te plaatsen, maar toch wil ik je een goed 2020 wensen.

 73. Mrs. T. zegt:

  Joehoe? Hopelijk alles oké daar|?

 74. Liesbeth Den Heijer zegt:

  Hoi Willem,
  Een jaar bijna voorbij. Hoe is het nu met jou? Heb je het bloggen aan de wilgen gehangen? Niet erg. Als het maar goed met jou is.
  Liesbeth

 75. Mrs. T. zegt:

  Echoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s