Gravatar

Het valt me op dat er veel gravatars zijn
die nog verwijzen naar een inmiddels opgeheven blog.
Dat zou toch vrij gemakkelijk aangepast moeten kunnen worden.

Klopt dit of zie ik allerlei dingen over het hoofd?

Afbeeldingsresultaat voor gravatar

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

34 reacties op Gravatar

 1. Ja hoor is heel simpel…. inloggen in het Gravatar-account , dan naar My Profile….dan naar Sites… en daar dan de url van de blog invullen die aan het betreffende emailadres gekoppeld is…

  En opslaan natuurlijk 😉

 2. kakel zegt:

  Toeval bestaat niet: ik heb vanmiddag mijn url ingevoerd 😉

 3. ria zegt:

  Ha weer wat geleerd, reactie Melody

  groetjes, Ria

 4. Ik had verwacht dat als je een gravatar aanmaakt voor wordpress dat dan automatisch de gravatar een link naar wordpress zou bevatten. Blijkbaar is dat niet zo.

 5. Harrij Smit zegt:

  Ja daar spreekt Plato een wijs woord. Heel vaak klik ik nieuwsgierig of geïnteresseerd op een avatar en krijg dan gravatar met een foto van een meer of minder charmante blogger/ster. Maar heel vaak staat er geen verwijzing naar zijn of haar website c.q. blog op. Eerlijk gezegd weet ik zelf niet meer hoe ik mijn website op gravatar heb gekregen. Misschien via het account aanmaken van mijn wordpress? Is ook al weer meer dan 200 artikelen geleden.
  Maar ik moet zeggen dat gravatar nou niet bepaald een toppunt van gebruikersgemak is. Of zie ik OOK allerlei dingen over het hoofd?

 6. Ja dat valt mij ook op. Het is zaak om af en toe te controleren of je nog wel actueel bent.

 7. Ik dacht dat ik die van jou cadeau had…. 🙂
  Fijn weekeinde Plato.

 8. klaproos zegt:

  ja da’s met de mijne ook, maar gekke is als ik die niet invul hier en bij mus oa dan kan ik geen reactie meer achterlaten, 😦 dus ik dacht dat ik het slim opgelost had….
  als iemand een betere oplossing heeft ja graag 🙂

  xxx

  • Het niet onthouden van de gegevens heeft te maken met het cache-geheugen van een blog maar ook de combinatie van welke browser de reageerder gebruikt.

   Als je in een schone browser een log bezoekt… en je logt in met het emailadres waarop ook je gravatar-account ingesteld staat….. moet normaliter je eigen avatar dus zichtbaar worden…. tenzij de blogeigenaar het anders heeft ingesteld. Sommige blogeigenaar willen geen avatars zien of een avatar die zij zelf kiezen…

 9. Joyce zegt:

  Ik vind het knap dat jij weet welke gravatars bij een blog horen die opgeheven is…… Zoveel hou ik niet bij hoor…..

 10. minoesjka2 zegt:

  Ik was blij dat de mijne toen der tijd eenmaal goed was, en het zou een hele puzzel voor mij worden om hem te verwijderen als digibeet hahahaha

 11. Rianne zegt:

  Ik heb mijn gravatar profiel zelf aangemaakt. Ik probeer ‘em ook goed bij te houden. Daarom staat Gravatar tegenwoordig bij mijn favorieten.

 12. Margreet zegt:

  Bij mij gaat het hier met de reacties heel vaak mis, ik weet mijn ww niet meer oid en er staat een verkeerde weblog. Dat maakt dat ik na een verkeerde poging de moed maar opgeef en/of niet meer reageer dus.Ik heb dat alleen hier overigens.

 13. Margreet zegt:

  Nou de reactie staat er maar zonder mijn weblogadres of wat. Het kost hier altijd veel gedoe dus voor mij om te reageren. Ff een ander mailadres dan proberen nu.

 14. De mijne is net nieuw, dus die is helemaal bij! De oude is trouwens ook in orde!

 15. Rob Alberts zegt:

  Het doorklikken m.b.v. een gravatar vind ik soms lastig.
  Maar ik ben dan ook zelf nooit ingelogd bij gravatar ……

  Vriendelijke groet,

 16. reismeermin zegt:

  Ik heb hier een gravatar die ik zelf nooit gemaakt heb, geen idee hoe ik daar aan kom 😉

  • Bij de meeste wordpressblogs kun je bij ‘instellingen-reacties’ zelf aanvinken welke gravatar getoond moet worden als de reageerder niet zelf eentje heeft of ingelogd is met een onbekend emailadres…. dus de gravatar die jij hier hebt komt vanuit Plato’s instellingen… en dus kan dat bij een andere blogeigenaar een andere gravatar opleveren.

 17. Via WordPress hebben wij in 2011, de overstap van weblog naar blogspot een gravatar gemaakt. Het valt me op Plato dat de onze niet meer te zien is in jouw overzicht. Je weet de reden?
  Grtz Mara

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s