Druk? Hoezo… druk?

Men zegt altijd: ‘ja, dan zijn ze met pensioen en dan zouden ze het rustig aan kunnen doen, maar ze hebben het nog nooit zo druk gehad.’Ik hoor het vaak om me heen en tot nu toe moest ik daar altijd een beetje om glimlachen.
Maar nu niet meer.

Zoon heeft een huis gekregen en dat betekent niet alleen verhuizen maar ook een enorme bende in huize Plato.  U kent het scenario: dozen, kratten vol dingen die nog moeten worden uitgezocht. Elders wordt, terwijl de zon door de muren heen brandt, geschaafd, geschuurd, gekrabd, geschilderd en zwaar gezucht. Enfin, de rest kun u zelf wel bedenken en u begrijpt dat er menig zweetdruppeltje valt. Vermoedelijk ook dat als de hele zooi achter de rug is, een bepaalde kamer aan het thuisfront zwaar aan renovatie toe is.

Vandaar dat het een tijdje stil was op deze weblog. Geen vakantie, geen tuinwerk, alleen maar die verhuizing. Zoon en ik hebben er allebei dubbele gevoelens bij. Heerlijk om een huis voor jezelf te hebben, maar ja….bijna 27 jaar samen zal toch behoorlijk wennen worden.

Nu weet u het allemaal. Over een week of wat komt alles hier weer terug, inclusief de WE-300, als jullie daar tijd en zin in hebben. Tot die tijd- en reageer lees ik zoveel mogelijk  bij op de nog actieve weblogs.

Wenst u ons een beetje sterkte? 🙂

 

Dit bericht werd geplaatst in verhalen non fictie. Bookmark de permalink .

61 reacties op Druk? Hoezo… druk?

 1. Ik wens jullie heel veel sterkte!

 2. ria zegt:

  Voorlopig mis je hem niet , je hebt het te druk gehad en de rust in huis zal je goed doen.
  Geniet vooral van de rustige momenten en bereid je voor. Kleine kinderen kleine zorgen en grote grote zorgen.Grapje Plato, alles komt wel goed.

  Wat de WE betreft, natuurlijk zagen we er al naar uit, maar werk gaat voor.
  Groetjes, Ria

 3. minoesjka2 zegt:

  Nou, Plato, dat zijn ingrijpende veranderingen voor jou en zoonlief, die inderdaad vaak de dito werkzaamheden met zich mee brengen.
  En als huize Plato weer wat op orde is en de kamer van zoonlief door jou geannexeerd is, zien we je wel weer terug…………. alles op zijn tijd, nu is het tijd op er op te letten dat je niet overwerkt raakt 🙂 Heel veel sterkte hoor, voor jou en zoonlief met deze klus.

 4. corry zegt:

  Heel veel sterkte gewenst, zowel bij het klussen als bij het sorteren enzo. Misschien ook graag wat minder hoge temperaturen? Oja, volgens mij moet gekrabt met een d. (Ik krabde).

 5. Marja zegt:

  Heel veel sterkte en tot blogs, Plato en zoon.

 6. Ook van mijn kant veel sterkte gewenst, het voelt raar als je zoon voor het eerst bij je op “visite” komt. Lieve groetjes Geesje

 7. Rianne zegt:

  Sterkte en succes. Ik vraag mij wel eens af hoe het zal zijn als Yep vertrekt. Ik wil er eigenlijk nog niet aan denken al zijn er dagen bij dat ik hem achter ons niet aanwezige behang zou willen plakken…

 8. Ferrara zegt:

  Pffff, en dat met het weer van de afgelopen dagen.
  Sterkte gewenst, maar je zal zien het went snel, het lege nest en de extra ruimte. Verhuizen… mooi WE-onderwerp? Wij wachten af, neem de tijd zou ik zeggen.

 9. gewoonanneke zegt:

  Ja dat zijn hele klussen hoor om te doen. Maar wel leuk voor je zoon om een eigen onderkomen te hebben natuurlijk en een stuk zelfstandigheid. Toch zal je het best gaan missen hoor, ik tenminste wel.Toen ik ging scheiden ging mijn zoon met zijn vader mee en hoewel hij nog vaak komt werd het toch anders. Ik miste hem echt, hij was nog maar 21 toen ook. Maar nu na een aantal jaren zou het ook weer heel erg wennen zijn als hij weer terug zou zijn. Daar moet ik dan ook weer niet aan denken. Het is goed zo. En denk dat je dat ook wel zal ervaren. “Even” alles weer bijwerken in huis haha, ja dat is ook nog een klus natuurlijk. Woont ie nog wel een beetje in de buurt of is ie helemaal uit zicht gegaan, dat scheelt ook nog. En in het begin kwam mijn zoon nog wel eens eten dat is dan ook wel gezellig. Sterkte er mee en werk ze…..voor jou gelukkig wordt het volgende week wat minder warm weer.

 10. beauninoblog zegt:

  Sterkte nog even Plato.
  Ja, 27 jaar, dat wordt dan wel wat.
  Alleen maar gezond. Ook voor jou.
  Het wordt geloof ik prima klusweer. (Ik meen tenminste dat ik Rem het woordje ‘keuken’ heb horen mompelen).

 11. Willie zegt:

  Sterkte, Plato en zoon !
  Je zult hem best gaan missen, maar als hij niet te ver weg woont, kan je hem nog regelmatig zien.
  En je hebt nog een kat. 🙂
  En Maria natuurlijk. 😉
  Mijn ene zoon is ook het huis uit en de andere is meestal bij zijn vriendin, maar komt nog een paar dagen per week thuis.

  Je bent een goede vader, dat je je zoon zo goed helpt, hopelijk heb je niet te veel last van je lichamelijke ongemakken.

 12. staartje zegt:

  Prfft wat een werk os dat allemaal. Het levert vast een hoop op. Heel veel succes met al het werk. Ik hoop dat er toch nog een rustig leesweekje ergens inzit. Ik heb de boeken van John Williams gelezen. PRACHTIG! ik denk dat jij ze ook erg kunt waarderen (Stoner etc.) nogmaals veel werklust!

 13. Petr@ zegt:

  Ik zie het voor me, een lekker rommelig huis waar je op een gegeven moment gek van wordt.
  Maar straks wordt het weer rustiger, dat zal dan ook wel weer wennen zijn.
  Ik hoop dat je zoon in de buurt blijft, en niet over de grens?
  Veel sterkte, het wordt iets koeler dus beter klusweer lijkt me.
  Bij ons zijn er ook allerlei veranderingen gaande.
  Sterkte met de verhuizing en het klussen!

  • Plato zegt:

   Zoon woont op drie kilometer afstand. Dus we kunnen elkaar uitstekend bereiken. Zeker tegen etenstijd, denk ik :-). Hij is van harte welkom.

   • Ferrara zegt:

    Ha, ha, ha, ik heb gisteren voor 6 man pannenkoeken staan bakken. Dochter woont met echtgenoot en twee kinderen in dezelfde stad. Was gezeliig en alles ging schoon op, die van oma zijn toch het lekkerst!

 14. Frederique zegt:

  Herkenbaar! Hubbie is ook met pensioen, maar van rust kwam in het begin niets. Wij waren zelf nog met een verbouwing bezig en onze drie kinderen konden ook wel wat hulp gebruiken.
  De middelste heeft MS en dat is toch wel een grote zorg. Wij proberen zoveel mogelijk te helpen.

  Succes en sterkte.

  Liefs Frederique

 15. Mrs. T. zegt:

  Een heel nieuwe fase. Zal wennen zijn, maar het hoort zo wel te lopen natuurlijk.

 16. Trees zegt:

  Wat een verandering maar als hij het naar zijn zin heeft zal het met jou ook wel goed komen!
  Nog even doorbijten voor jullie allebei! Een mooie leeftijd om aan zijn eigen leven te beginnen.
  Succes en sterkte voor jullie allebei!!!
  Onze zoon was al eerder het huis uit, maar toen onze dochter op zichzelf ging wonen toen ze 26 was waren we er best wel snel aan gewend. Ik heb geen last gehad van LNS, maar het scheelde natuurlijk dat ik toen nog werkte. Ze kwam te pas en te onpas langs, maar nooit op vaste dagen, dus dat was altijd een verrassing. Soms een kwartiertje even na het werk, soms bleef ze eten, soms gewoon even kletsen ’s avonds. En ze was ook altijd van harte welkom en dat is ze nog steeds! Heerlijk dat we nu weer dichterbij wonen!

 17. Als is het de natuurlijkste zaak ter wereld….. toch zullen jij en Thierry wel een paar keer moeten slikken denk ik zo maar…. Ik wens jullie beiden van harte toitoitoi met alle werkzaamheden en natuurlijk ook beiden ‘veel geluk’ in de nieuwe levensfase die jullie nu ingaan.

  Wat de WE betreft, kom maar op hoor, zit er al een tijdje op te wachten….
  en bei de weg…….MijnDomein heeft al sinds donderdagnacht storing dus mijn normale log is niet bereikbaar… geen idee hoe lang dat nog gaat duren maar voor de teim bieing vind je mij op http://melodymusic62.wordpress.com

 18. Rebelse Huisvrouw zegt:

  Nou en of Plato: heel veel sterkte! Het zal vast wel even wennen zijn ja, om nu het huis voor jezelf te hebben. Weer een nieuwe mijlpaal!

 19. klaproos zegt:

  ohhh plaatje ja ja ik ken dat:-) je hebt meer tijd, en dus denk je dat je tijd genoeg hebt om de dingen te doen die je wilt doen maar dat werkt anders:-)
  wat een klus dat verhuizen hé ,ik benijd je niet, maar ik ben wél blij voor zoon dat hij lekker op zichzelf gaat, da’s goed voor hem 🙂
  en plaat, jij reist op en neer tussen maria en jouw huis….
  wie weet ga je nog eens gezellig samen wonen 🙂

  héél veel sterkte plato.
  xxx

 20. Willem praat me er niet van 😄😄😄😄😄
  Wij hopen dat er voorlopig geen kind verhuisd.

 21. ingeding zegt:

  sterkte! wel lief dat je helpt, hebben mijn ouders nooit gedaan en ik was nog een stuk jonger toen ik de deur uit ging. succes ermee, zeiden ze volgens mij 😉
  en ja het is waar, m’n ouders én schoonouders zijn drukker dan druk. en dat terwijl alleen m’n vader nog ‘echt’ werkt..

 22. Rianne zegt:

  Lukt het allemaal nog een beetje?

 23. hanscke zegt:

  Dat zal wennen zijn voor jullie allebeide. Zo zijn er in het leven telkens weer verrassende wendingen, de ene leuker dan de andere. Uiteindelijk voegt het zich dan wel weer naar een vertrouwd gevoel al duurt dat soms even.

 24. Dwarsbongel zegt:

  Dat klinkt naar een ingrijpende verandering in twee levens, en misschien nog wel meer…
  Dat gaat dan gepaard met emotionele en praktische factoren, waarvan de laatste een pragmatische aanpak verlangen, en de eerste misschien ingrijpender zijn… Sterkte!

 25. Voetje zegt:

  Veel sterkte in deze drukke tijden 😉

 26. Hartelijke Hot Hulk zegt:

  Omdat ik 7 kinderen heb, had ik in één jaar tijd 6 verhuizingen met opknapwerk.
  Moe dat ik was!
  Maar ik wens jou sterkte met alles want ik vind het de verschrikkelijkste dingen in het leven.

 27. perikelen zegt:

  Dat zal inderdaad flink wennen zijn! Maar jullie raken elkaar niet kwijt….Thierry en jij…
  X

 28. Natuurlijk wen is jullie sterkte. Spannend dat zoon nu “echt” het huis uit is.
  Ik ga heel snel alles bij lezen en mijn eigen blog bijwerken, want drie weken geen internet hebben, dat moet worden ingehaald.
  Niet druk.. gewoon internetloos dus.

 29. Corline zegt:

  Succes, Plato. Ik ben benieuwd of mannen ook last kunnen hebben van het LNS (lege nest syndroom). Het is weer een nieuwe fase in je leven. En het klussen en zweten zijn de weeën, moet je maar denken. Gelukkig woont je zoon op “huilafstand”. Ach, het wordt vast een leuke tijd: bij elkaar eten en je hebt veel meer en andere dingen uit te wisselen. Even lekker druk en dan…. RUST!

 30. staartje zegt:

  En???? schiet het al op?

 31. staartje zegt:

  Plato heeft vast en zeker kast van het LNS-syndroom

  • Plato zegt:

   Valt mee. We hebben alle twee een dubbel gevoel. Allebei blij met een stekje voor onszelf maar ook een gevoel van afgescheurd worden. Kan ook niet anders na bijna 27 jaar. Maar anderzijds: we wonen maar 3 km. van elkaar af en we zullen zeker regelmatig bij elkaar binnenspringen.
   Dus een syndroom is het zeker niet, maar het is behoorlijk wennen.

   • staartje zegt:

    Dat klinkt goed! Het wordt weer anders maar vast leuk. Neem een vaste dag waarop je bij elkaar gaat eten. Ik kan de Marokkaanse linzensoep ( Google) aanraden. En kast is natuurlijk last

 32. Rob Alberts zegt:

  Een nieuw levensritme zoeken kost tijd en gewenning.
  Sterkte!
  Bemoedigende groet,

 33. jeetjemina zegt:

  Ai ai, wat dubbel: je werkt je de klere om straks alleen in huis te zitten.
  Ik zie het helemaal voor me. Maar he t zal ook zeker z’n voordelen hebben.

  Tot die tijd, wens ik jullie dus maar heel veel geduld, kracht, afzien en op z’n tijd een
  adempauze!
  Gelukkig is het weer zodanig dat binnenklusjes beter te harden zijn.

  gr eva

 34. ellyvandoorn zegt:

  Dit vermoedde ik al bij de eerste aankondiging. Ja ja. Zo gaat dat. Ik weet er alles van hahahaha maar dat is alweer lang geleden.

 35. Boentsjoek zegt:

  Jawel, Plato, het zal wennen zijn maar laten we eerlijk zijn:
  Kinderen van die leeftijd hebben eigenlijk al een eigen leven. Ze gaan en komen wanneer ze willen en als ze er zijn dan zie je ze vaak alleen nog bij het eten. Zo gaat dat nu eenmaal.
  Voor de ouder(s) is er vaak niets meer dan de was en de eeuwige ergernis over de rotzooi in hun kamer en, laten we wel zijn, het moet heerlijk zijn om daar nu eens van af te zijn!
  Count your blessings, my friend!

 36. Letterzetter zegt:

  Een beetje late reactie, maar ik wens jullie beiden sterkte!
  Het zal zeker wennen zijn, ik denk voor jullie beiden. Maar ik durf er wat onder te verwedden dat het goed gaat, zeker als jullie niet echt door afstand gescheiden zijn.
  Ik zie vol vertrouwen naar de volgende WE300 uit!

 37. HansDeZwans zegt:

  Ok goed, ik wens je een beetje sterkte. 🙂

 38. Hahaha, ja, die rotzooi zul je beslist niet missen. Maar andere (erger)dingen vast stiekem wel. 😉
  Ik wens jullie sterkte met alle perikelen en ook met Maria (las ergens dat ze niet helemaal in orde is.)
  Helaas hadden ook wij niet veel aan dat mooie weer. Waren flink verkouden met keelpijn en lamlendigheid en Nickie moest onverwacht geopereerd worden. Resultaat, onze eerste vakantieweek ging de mist in. ;-(

 39. Rafael zegt:

  Wéér een periode afgesloten en nog even terug mijmeren met wat goed en wat minder goed ging.
  Fijn dat jullie bij elkaar in de buurt wonen dus dat gaat helemaal goed komen;)
  Weet nog goed dat mijn oudste dochter en ik vaak in de klins lagen om de rommel die ze maakte, nou jah, rommel? ik brak een keer bijna mijn nek toen ik in haar kamer een raam open wilde zetten om het dan toch minstens even te laten door luchten.
  Nu zij op zichzelf woont, (is het nog stééds een rommel) maar ik kan er nu om lachen en vooral….gezellig op visite zijn en dan de deur achter mij dicht trekken en hoef mij daarom niet meer te ergeren, héééééérlijk gevoel is dat Plato! hihi.
  Dus moet ik je nu sterkte toewensen? ik zou willen zeggen, Veel succes en vooral…Veel plezier samen en dan op een geheel andere manier weer;) komt helemaal goed!!
  Liefs van mij, Rafael, oftewel…Vlinder;)

 40. Rafael zegt:

  😉
  Alles gaat prima hier en Jeroen en ik zijn in december alweer 2 jaar getrouwd;)
  Nog steeds blogloos en dat bevalt prima hoor, maar zo nu en dan even spieken hier en daar is wel leuk.
  Met Maria en jou ook alles goed hoop ik?
  Wat vliegt de tijd toch in rap tempo voorbij hé, het blijft me verbazen.
  Liefs van ons, Jeroen en Raaf

 41. Marika zegt:

  Wat leuk voor hem dat hij een eigen huisje heeft. Sterkte met alle verhuisperikelen. Is het al minder hectisch aan het worden inmiddels? 😉

 42. Herkenbaar Plato, ik wilde des tijds op mezelf maar ook weer niet en mijn moeder toen (ik was de laatste uit het nestje van 3 ) had er ook moeite mee. Eenmaal de stap gezet was het voor mij goed bevallen ik ging uiteraard elke dag bij moeder langs, toch bleef het dubbele gevoel .

 43. Ferrara zegt:

  Gaat het nog of alweer, Plato?

  • Plato zegt:

   Het gaat goed. Hele huis wordt geschilderd, dus alles ligt tamelijk overhoop. Duurt nog een paar weken. Maar morgen kom ik met een WE-300 en ga ik weer regelmatig een stukje plaatsen. EN reageren bij jullie natuurlijk 🙂

 44. Ik lees dat je nog steeds sterkte kan gebruiken 🙂 Niet alleen met klussen, maar straks ook met de lege ruimte en stilte om je heen.

 45. Dwarsbongel zegt:

  (Te) lang hier niet gekeken, mis de WE300 wel, maar dat valt in het niet bij de omwentelingen in je leven en huis…

 46. Marja zegt:

  Alles in orde, Plato? Ben je al bijgekomen na alle drukte?

  • Plato zegt:

   Ik zit midden in een zelfgekozen renovatie van mijn huis. Eerlijk gezegd ben ik bekaf en doet alles me pijn. Eigenlijk is het teveel voor mijn lijf. Maar ik vind toch dat het moet. Eén kamer is inmiddels min of meer klaar. Hoewel, als je bezig bent zie je steeds meer 🙂

 47. jeer zegt:

  Plato,

  Ik was ook een tijdje afwezig en zie nu wat jou al die tijd heeft beziggehouden.
  Verhuizen is kuisen.
  Sterkte nog met de resterende werkzaamheden.

  Groeten,

  jeer

 48. reismeermin zegt:

  Nog veel succes met alles..

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s