Cornelis is terug en hoe…

cornelis critieckGegroet lezer,
Ongetwijfeld bent u nieuwsgierig naar mijn wedervaren.
U herinnert zich nog dat ik, enige tijd geleden, wederrechtelijk van schrijfbloc werd verdreven. Samen met mijn groot talent lag ik bijna vrijwel in de goot.

Na enig roemloos zwerven, kreeg ik onderdak bij het leger des Heils. Daar liet ik blijken uitstekend van de ‘penriem’ gesneden te zijn. Na enig onderhandelen werd besloten dat ik voor hen stukjes zou gaan schrijven, anoniem weliswaar maar soit! Hiervoor ontving ik een bescheiden wedde waardoor ik een optrekje in de hoofdstad kon huren.
Ik schreef aanvankelijk met de ballpoint tot ik mij een tweedehands laptopje kon permitteren.  Omdat ik er in slaagde mijn pennenvruchten ook elders onderdak te verlenen, gaat het mij nu redelijk wel. Ik heb zelfs een fiets gekocht.
Omdat mij helaas geld voor een internetaansluiting ontbreekt heb ik mij tandenknarsend tot Plato moeten wenden. Hij honoreerde mijn verzoek waardoor ik u thans weer kan bereiken.

Overigens, het is duidelijk dat Plato mij hooguit gedoogt. Hij waardeert mijn schrijfsels niet. Laatst zei hij het onomwonden: ‘Cornelis, door telkenmale je grote, kritische gelijk te etaleren, maak je jezelf impopulair. Gun ieder zijn eigen waarheid. Mensen hebben daar recht op .’
Natuurlijk ben ik het volkomen met hem oneens. Sommige waarheden moeten uitgedragen worden. Als niemand dat ooit doet, waar blijft die waarheid dan? Nou? Een voorbeeld:

Ik hoorde dat ANWB leden korting krijgen op allerlei interessante zaken. Het lidmaatschap was niet duur, dus ik sloot mij aan. Deze week ontving ik voor het eerst hun lijfblad, Kampioen, sloeg het open en schrok me wild. Ik zag namelijk deze foto en wel paginagroot.

tena men

Het lijkt waarachtig HeerlijkeHartelijkeHotHulk wel (Hahahaha). Zou het…nee toch?

Nu vind ik ook dat taboes doorbroken moeten worden. Maar zo vuig, zo verschrikkelijk geprononceerd? Ik bedoel, je slaat dat blad open en denkt een interessant  artikel te gaan lezen en dan… dit. Natuurlijk heb ik op de eerstvolgende ledenvergadering onmiddellijk geprotesteerd, maar ik ontmoette slechts gaperige en lacherige reacties. Ik meende zelfs iets te horen van ‘houd toch op, zeikerd,’ maar natuurlijk heb ik dat straal genegeerd. Ik had gelijk en dus moet het gezegd worden.

Hopelijk heeft u, bloglezer, meer gevoel voor de werkelijke waarden des levens.

Enfin, ik ben er weer en zal u hier van tijd tot tijd verblijden met mijn waarheden.

Gegroet

Cornelis Critieck

Dit bericht werd geplaatst in Cornelis Critieck. Bookmark de permalink .

46 reacties op Cornelis is terug en hoe…

 1. Plien zegt:

  Welkom terug Cornelis of heeft u liever meneer Critieck.
  Ik ben zeer benieuwd naar uw waarheden, dat misschien niet de mijne zullen zijn.

 2. reismeermin zegt:

  Beste Cornelis,
  Ik zie je schrijfsels weer graag tegemoet. Enne ik heb de Kampioen nog niet gelezen, maar nu vraag ik me af of ik hem gelijk bij het oud papier zal doen.

 3. ram1955 zegt:

  Waarde Cornelis,
  Waarschijnlijk ben je door afbeelding enigszins verward geraakt tussen de werkwoordsvormen van enkelvoud en meervoud? Een lid krijgt, leden krijgen. Of vergis ik mij?

 4. Trees zegt:

  Beste Cornelis, welkom terug zou ik zeggen! Die Plato moet toch wel een ontzettende goedzak zijn dat hij jou zijn netwerk laat gebruiken. Maak er maar goed gebruik van want ik ben benieuwd welke waarheden er straks allemaal boven tafel komen…

 5. datzalwel zegt:

  Jammer, ik kan niet meer uw gelijk controleren ik heb n.l vorig jaar het lidmaatschap op gezegd.
  Groetjes.

 6. SCHATERLACH!!!!
  Ik heb het even opgezocht, hmm, nee dit is De Hulk niet, die heeft veel dikkere benen.
  De herfstroute die in dat zelfde blad staat beschreven vind ik toch wel mooi Cornelis. Kijk, met deze reclame er achteraan durven de incontinente mannen nu ook deze wandeling maken.
  Het draagt dus wel iets bij Cornelis.

  Fijn dat je terug bent.

 7. artmus zegt:

  Kijk aan….daar is Cornelis weer.
  O pardon, laat ik iets anders van wal steken.
  Waarde Cornelis….het doet mij deugd uw schrijfsels hier weer tegen te komen.
  Ik had U node gemist….node!
  Immers , uw schrijfsels fleuren internet op vanwege hun citroen gele kleur die doortrokken met azijn de boel lekker fris houden.
  Schroom dus niet over Plato heen te stappen ( ergert U zich ook zo aan politici die momenteel massaal over hun eigen schaduw heen stappen ?) en laat Uw mening en opinie,s ( hoe zuur ook ) hier de vrije loop gaan.Welkom terug Cornelis.
  *zich snel uit de voeten maakt naar veiliger oorden *

 8. Beste meneer Cornelis,
  Alhoewel ik nieuwsgierig ben naar uw waarheden, vermoed ik dat ze naar alle waarschijnlijkheid niet de mijne zullen zijn. Met de reclame overigens is niets mis. Sla ongeacht welk tijdschrift open en schaars geklede dames kijken u aan. Ik kan mij niet herinneren dat u hierover eerder uw beklag heeft gedaan. En gelijk is zonder neus 😉

  • platoonline zegt:

   Dat is pure onzin, mevrouw Kakelbont.
   Schaars geklede dames zijn mooi.
   Schaars geklede mannen zijn NIET mooi.
   Het is niet voor niets dat werkelijk ALLE voorpagina’s van bladen voorzien zijn van damesfoto’s en dus vrijwel nooit van mannenfoto’s,
   een enkele (wat men dan noemt) ‘hunk’ daargelaten.
   Nee, mevrouw Kakelbont, hier stoot u uw neus en dat betekent geenszins dat u gelijk heeft, want dat heb IK al.
   Gegroet.

 9. staartje zegt:

  Heerlijk eigengereide ego dat je weer terug bent

 10. Mrs. T. zegt:

  Cornelis, u hebt groot gelijk. Ik schrok er ook van. 😉

 11. es zegt:

  Cornelis, ik ben niet gauw voor een kleintje vervaard en het geheel met u eens: het is geen gezicht!

 12. ingeding zegt:

  tena mén? serieus? hahahahaha #weerwatgeleerd ^^

 13. Tja, zo ziet u maar: u bent nauwelijks op dreef op internet, en u en mijn waarheden verschillen nu al hemelsbreed. Dat heb ik toch mooi van tevoren zien aankomen!
  Mijn voorkeur gaat overigens uit naar aantrekkelijk GEKLEDE mannen, de neuzen van de zalm zogezegd. Ik kan u verklappen dat u niet tot deze categorie behoort.
  Overigens lijkt het me correct dat je over Plato met enig respect spreekt.
  Gr.

 14. gewoonanneke zegt:

  Welkom terug. Hmm waarom mogen mannentaboes niet in de Kampioen staan. Het zegt trouwens wel iets over dat blad dat mag ik aannemen ook wel door vrouwen gelezen wordt dat zich zo toch wel profileert als een mannenblad. Misschien is dat ook nog wel een taboe, vrouwen die de Kampioen lezen.

 15. Willie zegt:

  Whahaha, zeikerd en ‘straal’ genegeerd.
  Daar had ik nou echt nog nooit aan gedacht, incontinente mannen. Een van de laatste taboes.
  Is een strikje erom geen idee? 😉 Maar ik ben geen man.
  Ik heb geen bezwaar tegen een foto van een aantrekkelijke man, maar met die tekst erover verdwijnt het sexy gevoel wel. 🙂

  Goed dat je er weer bent, Cornelis, ik heb je gemist.
  Je hebt je gelukkig weer uit de goot gewerkt.
  Waar vind ik je schrijfsels voor het Leger des Heils, in de Strijdkreet?

 16. klaproos zegt:

  goedemorgen meneer corneel,

  Nou van mij mag u ongezouten zeggen waar het op staat, liever dan die meelopers,
  meewaaiers, en zo meer,
  de waarheid mag gezegd worden, mits, niet al te “lomp” duidelijkheid, en eerlijkheid gaan samen denk ik 🙂

  heerlijk je weer te lezen meneer corneel,
  en die onderbroek….
  hmmm.. da’s onderbroekenlol, daar hou ik dan weer niet van 🙂

  doe je plaat de groeten, die fijne kerel:-)

  xxx

  • platoonline zegt:

   Mevrouw Klaproos, ik geef toe dat het onderbroekenlol lijkt. Maar het is wel de waarheid. Ik keek er zo maar tegenaan. Ik vond het stuitend, hoewel de problematiek mij (niet uit eigen ervaring) duidelijk is. Normaal gesproken leest u bij mij dan ook geen onderbroekenlol maar in dit geval kon het niet anders.

 17. Voetje zegt:

  Welkom terug meneer Corneel, ik kijk er al weer naar uit om terug iets van u te gaan lezen.

 18. M e l o d y zegt:

  Waarde heer Cornelis, wat doet het mijn hartje goed weer eens van u te lezen.
  Fijn dat u uw pennenvruchten op allerlei locaties kwijt kon, jammer is wel dat ik (en velen met mij) ze onder ogen hebben gekregen.

  Waarom laat u zich eigenlijk gedogen?
  Het internet is groter dan wie ook maar kan denken…. waarom maakt u niet een eigen weblog aan en dan is het uw beurt om Plato op uw log te gedogen, of niet, als gewaardeerde lezer en criticaster… Wat Plato kan, kunt u toch ook?

  Hopend op spoedig meer van uw pennenvruchten te mogen snoepen, verblijf ik met vriendelijke groet

 19. hartelijkehothulk zegt:

  Gloeiende, gloeiende, mij is bekend dat sommige een Tena nodig hebben om indruk te maken.
  Een Heerlijk HHH heeft dat niet nodig.

 20. Goedendag Meneer Cornelis, fijn weer iets uit uw digitale pen te vernemen!…mede door Plato zijn gedoogbeleid…U heeft wel en onderwerp aangesneden wat veel stof doet opwaaien bij menig lezer(es)…….
  Zelf vind ik het een foto waar ik niet erg van onder de indruk ben meneer Cornelis… dit is toch iets waar menig mens mee te maken heeft, en hier wordt in ieder geval geen onderscheid gemaakt, meneer Cornelis…Zo vrouw, zo man ….
  Ik moet er eerlijkheidshalve bij zeggen dat ondergetekende geen ervaring met het/dit fenomeen heeft en daardoor misschien niet helemaal recht van spreken heeft.
  Stap maar rustig weer op uw fiets meneer Cornelis en snuif de frisse lucht op voordat u weer naar een volgende ledenvergadering gaat.
  Een vriendelijke groet ook voor Plato die u toch wel mag bedanken dat u weer op deze digitale weg mag rijden!…

 21. hanscke zegt:

  Ik heb in mijn leven heel wat gemist. In ieder geval de verhalen van deze mijnheer. Ik ben altijd weer blij als er iets leuks mijn pad opwandelt en misschien moet ik dit heerschap daar wel toe rekenen. Ik kijk er naar uit om hem beter te leren kennen.

 22. ellyvandoorn zegt:

  Dat is schrikken Cornelis. Ik weet niet of ik dit op mijn leeftijd nog aankan. Het is wel een binnenkomer. Gelukkig is het maar een piepklein afgietsel van de werkelijkheid. Zo klein dat ik de tekst niet eens kan lezen. Ach… tekst. Dat interesseert me niet zo, maar die foto!!

 23. hannekelive zegt:

  Tjonge, cornelis, dit is een binnenkomer!
  welkom terug!

 24. tagrijn zegt:

  Een op de tien lijkt me behoorlijk weinig meneer Cornelis. Ik weet wel bijna zeker dat het bijna ieder mannelijk lid (van de ANWB) wel eens overkomt.

 25. Billy zegt:

  ik ken u (nog) niet zo goed, maar ik zal uw schrijfsels volgen, Cornelis!

 26. smijling zegt:

  ha ha ha heerlijk al die comentaren op U cornelis . maar echt die foto kan niet hoor op Uw bloq gegroet ikan.

 27. anja zegt:

  Dag meneer Critieck, ik ken u nog niet. Maar ik denk dat ik u op de voet ga volgen. En al zal ik het niet altijd met u eens zijn, het is een genoegen u te lezen!

 28. Janny zegt:

  Wat fijn om te lezen dat Cornelis weer terug is. Normaal gesproken houd ik niet van gedogen, maar in dit geval moet ik Plato hartelijk danken .
  Van de logjes van Cornelis knap ik altijd erg op, zal ik maar zeggen:-)
  Janny

 29. Whahaha, die Cornelis. En wat een vondst: ‘straal genegeerd’. Zo’n zin in combi met de reclame. Whahahaha. 🙂
  Pssssst, CC, je moet de hartelijke groeten van Shirley hebben. Ze is blij dat het weer wel met je gaat. 😉

 30. staartje zegt:

  Prrrft je hebt een prachtige pen maar je schrijft horks. Wat ben ik blij dat je bij Plato bent ondergedoken. Bij mij kon je de schuur in

  • platoonline zegt:

   Mevrouw Staartje, liever Horks dan nurks. Ik vrees dat ik, ware ik bij u, gaarne de schuur in zou gaan. U heeft een te anti-fantastische, zeg maar te statische houding voor mijn vrije geest. Groen Linkse zekerheden hè? Ghegheghe.
   Enfin, Plato is ook niet de gemakkelijkste. Maar dit terzijde.
   Nu ga ik weer even iets belangrijkers doen.
   Cornelis C.

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s