WE 300: Hallo Heer!

Zaanstad, 25 oktober 2012.

Hallo Heer,
Vandaag realiseerde ik mij in een flits dat als een mens overgaat naar gene zijde, hij vanaf dat moment uitsluitend nog bestaat uit ziel. Het lichaam valt dan als niet terzake doend object weg. Nu wist ik dit natuurlijk al, maar vandaag kwam daar een behoorlijk verontrustend inzicht bij.

!In de hemel zijn geen computers!

U kunt zich voorstellen dat wij webloggers, die een groot deel van hun leven besteden aan het schrijven van blogjes, daardoor ernstig de dupe zijn. Niet alleen alleen ontbreken er computers, er is  natuurlijk ook geen internet en als het er wel was, dan nog hebben we geen handen om toetsenbord en muis te bedienen.

Nu wil ik niet moeilijk doen, maar U moet toegeven dat U de wereld al héél lang geleden geschapen heeft. De techniek echter is intussen wel voortgeschreden.
Wordt het daarom niet eens tijd voor een forse update van uw Universum?

Voorstel:

 • Wij mensen accepteren ruimhartig dat we aan gene zijde lichaamloos zijn (tenslotte hebben we dan ook geen pijn en verdriet meer) en dat we afzien van harpjes en trompetjes (kostenbesparing).
 • U zorgt t.z.t. aan gene zijde voor een eenvoudige tablet (op gedachtekracht)  (met voor mij bijvoorbeeld daarop al geïnstalleerd: http://platoonline.universalpress.HML) en uiteraard voor draadloos internet.

Het zou toch prachtig zijn, dat U dit voorstel, juist in het jaar 2012, waarin veel mensen (ten onrechte) denken dat de wereld vergaat, zou willen honoreren. Stelt u zich trouwens eens voor hoeveel Go(o)dwill u met deze geste zou maken. Het aantal gelovigen zou werkelijk met sprongen omhoog gaan. Hier kan duidelijk sprake zijn van een win win situatie.

Doet U het? Zo ja, kunt u er dan op toezien dat Uw engelen dit project spoedig in orde maken?

Gaarne zie ik Uw gedachteflits per omgaande tegemoet.

Met vriendelijke groeten

Plato

Plaatje: internet
Dit bericht werd geplaatst in WE-300. Bookmark de permalink .

47 reacties op WE 300: Hallo Heer!

 1. ram1955 zegt:

  Ik ben zo benieuwd naar het antwoord. ;o)

 2. gewoonanneke zegt:

  En al een gedachtenflits teruggekregen …………

 3. ed mather zegt:

  ik ook, al ben ik er niet zeker van of dit interessante verzoek, waarbij ik me overigens van harte aansluit, Hem überhaupt wel bereikt. Ik heb namelijk sterk de indruk dat Onze Lieve Heer nogal eens afgeleid, verstrooid en afwezig is, en zich om Zijn Schepping met alles d’r op en d’r an maar weinig bekommert. Mogelijk dat Zijn hoge leeftijd daarbij een rol speelt, maar als ik toch aan al die brandhaarden op aarde denk waar de mensen er maar een potje van maken en Gods afwezigheid zo schrijnend wordt gevoeld. Maar ingrijpen? Ho maar!

  Dus of Hij naar aanleiding van dit verzoek wel iets van zich zal laten horen? Ik ben benieuwd!

  • artmus zegt:

   Onze Lieve Heer kampt met een aantal buggs in de schepping waar de honden geen brood van lusten . Het kan ook zijn dat hij gehackt is en zodoende al lang geen zeggenschap meer heeft.

 4. Rianne zegt:

  Onze Lieve Heer heeft even geen tijd om te antwoorden. Hij zit ‘vast’ op level 18 van Angry Birds, The early years

 5. artmus zegt:

  Reblogged this on ARTMUS and commented:
  Vriendje Plato beschikt over oneindige fantasie en vertelkracht. Van dit verhaal ben ik zojuist van mijn stoel gevallen. Houd je dus goed vast…..

 6. inge zegt:

  godwill. dat is me daar een woord. free will vs. godwill.
  iets anders, hier rechts staat iets dat er niet hoort, niet schrikken:

  .entry-header .entry-format {display: none;} .sticky .entry-title {background: none no-repeat scroll left center transparent !important;} .sticky .entry-title {display: none !important;} .sticky .entry-header .comments-link a{ display:none !important;} .sticky .share-section, .sticky .entry-meta { display: none !important;} .sticky { padding-bottom:0px !important; margin-bottom: 0px !important; } .sticky .entry-content { padding-top: 0px !important; }

  mss even naar kijken, rechterkolom helemaal onderaan dus.

 7. baasbraal zegt:

  Ik zal je het nog heel ander vertellen! Waar Plato om vraagt, bestaat daar allang. Wat wij hier kunnen op aarde is een uiterst primitieve vorm van communicatie…..Wij zitten hier maar te tobben met telefoon en computer, met oplaadsnoertjes en electriciteit, met modems en hosts die hun afspraken soms niet nakomen enz. en we denken dat het allemaal heel makkelijk is, maar wacht maar tot je daar bent! Computers, maar ook auto’s boten, treinen, vliegtuigen , allemaal compleet overbodig. In een flits ben je van Antwerpen naar de Griekse kust om daar iemand op te zoeken, vervolgens naar de achterkant van de maan als je daar eens wilt rondkijken. Nee, een kleingelovige ben je Plato. Je denkt dat je zelf iets verzint wat allang bestaat in een veel meer voortgeschreden vorm dan jij kan bedenken….. Het doet me denken aan de man die een grote fles met zeewater ophield en zei “Kijk: ZEE!” Er is niets aan gelogen en toch is het niet de waarheid…..

  • Platoonline zegt:

   Beste mevrouw Baasbraal, dank voor uw reactie. Maar toch… mij een kleingelovige noemen. Hm, dan kent u mij toch slecht. Maar laat ik dan maar even benadrukken dat ook ik wel weet dat het aan gene zijde een stuk beter geregeld is dan in de aardse wereld. Maar het moet mij toch van het hart dat het hoe dan ook wat slecht communiceert tussen de aardse en de zielenwereld. Natuurlijk zou de aardse wereld wat meer moeten openstaan voor de universele waarheden (zo u wilt: Gods geboden), maar werken doet het niet. Deze aarde is gemaakt om onvolmaakte mensen een leerplaats te bieden en dus kun je niet ineens verwachten dat ze ineens esoterisch communicatief begaafd zijn. Dus moet er iets aan die communicatie gebeuren.

   Maar goed, laat ik er voor alle zekerheid maar bij zeggen dat dit alles een grapje is want anders word ik straks nog van goddeloosheid beticht en dat heb ik liever niet natuurlijk.

  • artmus zegt:

   Goed dat U ons daar aan herinnerd mevr Braasbal. Ik knap er meteen van op.

 8. dieneke zegt:

  Misschien hebben we dat allemaal helemaal niet nodig,kom je gewoon terug met je ziel onder je arm zogezegd…………………..als herboren in een ander wezen……….,de natuur regelt zichzelf zeggen wij hier en onze lieve Heer zorgt voor de rest……….komt best goed.

 9. datzalwel zegt:

  Als je hierop van Hem antwoord krijgt heet Hij er een gelovige bij.
  Groetjes.

 10. jokezelf zegt:

  Wat een fantasie! En zo goed utigewerkt met concrete coorstellen in de brief. Als Hij dáár niet op antwoordt, vrees ik inderdaad dat de boel gehackt is daarboven.

 11. jokezelf zegt:

  hè bah net te laat om coorstellen te veranderen in voorstellen 😦

 12. jokezelf zegt:

  En uitgewerkt in uitgewerkt. Haastige spoed is zelden goed. Ik wéét het wel!

 13. jokezelf zegt:

  Nou doe ik het wéér maar dan per ongeluk goed – ik bedoelde utigewerkt in uitgewerkt en niet uitgewerkt in uitgewerkt. Ik ga soep maken, dan doe ik tenminste nog wat nuttugs! (die is met opzet ;-))

 14. Nanda zegt:

  Haha, grappige WE! Zo had ik het leven na de dood nog niet bekeken. Hopelijk wordt je verzoek gehonoreerd!

 15. Melody zegt:

  Geweldig stuk maar ehhhhh

  “Niet alleen alleen ontbreken er computers, maar er is ook geen internet en als het er wel was’
  klopt volgens mij niet helemaal….

  enne je hebt mail

 16. Plien zegt:

  Hihi leuke WE! Ben erg benieuwd naar het antwoord.
  Misschien hebben ze wel Commodore 64 😉

 17. Ria zegt:

  Plaatje straks ben ik boven,
  wil je geloven
  dat we samen blijven bloggen
  zonder uit te hoeven loggen
  zonder handen
  spirituele banden
  ik gooi het met jou op een akkoord
  dat je daarboven wordt gehoord.
  groetjes,Ria

 18. ajeetje zegt:

  Ja daar moeten we eens goed over nadenken hoe dat gaat. Updaten is een goede optie .
  Misschien gaat alles via een soort van wifi gedachten ofzooooo.
  🙂

 19. Mrs. T. zegt:

  Ik vind hem fantastisch!!! Geweldige WE! Ik heb er van genoten. En ook van de reacties.

 20. tagrijn zegt:

  Je vraagt Mij om een reactie. Tja, beste jongen. Eerst: aan Mij doe je geen ‘groetjes’, maar teken je met Amen. Als je een beetje bijbelvast zou zijn geweest had je geweten dat Ik, op enkele incidentjes na ongeveer tweeduizend jaar geleden, de mens sinds de schepping nergens meer antwoord op heb gegeven. Na de wandaad van Adam en Eva heb Ik het wel gehad met de Mens. Al bidt de mens zich de knieën stuk. Maar Ik laat ze maar begaan, want zolang ze bidden kunnen ze geen oorlog voeren. Want aan oorlog heb ik een broertje dood. (Ja, God heeft broertjes. Die houden de boel op een paar andere planeten in de gaten.)
  Voor één keer wil Ik je iets zeggen: vertrouw op Mij, straks in mijn Rijk kun je beter communiceren dan op die domme Aarde. Als straf die Ik je geef om Mij een vraag te stellen, laat ik je nog heel lang op die Aarde ronddwalen met al die stuntelige apparaatjes. Heb maar geduld. Eens zul je het allemaal zien. Amen.

 21. Trees zegt:

  Wat een fantasie heb je toch Plato! Maar ik denk dat het vast allemaal wel wordt gehonoreerd, je hebt het zo aardig gevraagd… Al antwoord?

 22. Willie zegt:

  Haha, als dat zou kunnen!
  Geachte heer Plato,

  Dit kan alleen door een echte blogger bedacht worden,
  Mijn engelen zullen uw wensen verzorgen, zoals alle wensen van alle zielen in de hemel vervuld worden.
  Anders was het geen hemel, nietwaar?
  Helaas kan er alleen met de andere zielen in de hemel gecommuniceerd worden, verbinding met de aarde is onmogelijk,
  Met vriendelijke groeten en amen,

  De Heer.

  Originele, leuke WE-300, Plato.

 23. Pingback: Een WE-300 voor iedereen | Platoonline

 24. Dina-Anna zegt:

  Hihihi, deze is werkelijk schitterend. Je moet er maar op komen @->–

 25. Erika zegt:

  Grijns spaceburger erbij, toe maar …… het ware walhalla

 26. Nou inderdaad zien we dan af van harpjes en trompetjes. Die YouTuben we dan gewoon massaal. Kan HIJ naar klusprogramma’s kijken. Voor als hij een projekt heeft, of een van zijn broers, op een andere planeet ;-).

 27. staartje zegt:

  Loslaten die boel ik geen hapjes, trompetten en hemels draadloos internet

 28. Dwarsbongel zegt:

  Heee, vroeger noemden ze dat toch telepathie en dachten sommigen dat dat hier ook al bestond?

 29. ellyvandoorn zegt:

  Ik hoor hem brommen op een of andere donderwolk : die Plato heeft er nog steeds geen mallemoer van begrepen. Vandaag of morgen zal ik mijn witte vliegende boodschappers eens sturen, misschien helpt dat.

 30. hanscke zegt:

  Een leuke fantasy we-300 met vele leuke reacties. Voor mij is er geen hiernamaals zoals jij het suggereert, maar het sluit wel mooi aan bij de harpjes, trompetten en allerlei andere instrumentengedachteas.

 31. Raaf zegt:

  Whahaha geweldig verzonnen Plaat;)
  Maarre…als die duivel zich er nou maar weer niet mee gaat bemoeien? hihi
  Liefs van ons hiero…;))

 32. smijling zegt:

  nou sorry
  voor mij is deze kost even te zwaar ik sla het even over.
  hoop dat onze lieve heer toch over ons waakt ook zonder de pc

 33. reismeermin zegt:

  Tja Plato wellicht toch weer eens meedoen aan een invalshoek.
  Want mijn ervaring is dat je antwoorden krijgt.
  Niet dat al die antwoorden gelijk helder of eenduidig zijn.
  Ik heb alle invalshoeken en woorden in excel bij elkaar staan wellicht helpt het dat je het met je WE-woorden ook eens doet.
  De laatste 3: Verzorgen, luchten, uittreden.
  Ik hoop dus a, dat je je hart hebt kunnen luchten.
  Dat je b, goed voor je zelf zorg en c, dat je niet gaat stoppen met bloggen.

  • Plato zegt:

   Ehhh… nou dat was ik niet van plan, Min. Ik blijf lekker bloggen. En dit stukje was natuurlijk een grapje, maar dat snap je wel. 🙂

 34. suzanne zegt:

  persoonlijk zou ik dan toch even voor willen stellen dat God, dan nu alvast de proefversie draait, zodat tegen de tijd dat we daar aankomen alles het al doet en we niet met van die upc achtige toestanden komen te zitten. Lijkt me top!

 35. anja2809 zegt:

  Hahaha, deze is hilarisch Plato! Wat moeten we in godsnaam doen in de hemel zonder social media? Toch denk ik dat Hij/Zij al lang aan cloudcomputing doet, en leeft in een virtual reality. En ik kan me ook niet aan de gedachte onttrekken dat wij aardse bewoners deelnemen aan een zeer geavanceerd computerspel. Ik hoop alleen maar dat ik nog heel veel levens over heb 😉
  Heerlijke WE Plaat!!

 36. Hele leuke WE Plato. Ook de reacties zijn erg leuk. 🙂
  Maarre, hoe weet jij dat er daar geen computers zijn? Ben je er al geweest dan? 😉

 37. lenjef zegt:

  Een aanrader…voor anderen

  veel lui vertellen vol vuur hoe heerlijk het is aan gene zijde
  volgens hen is het daar alle dagen feest
  al zijn ze er zelf nooit op vakantie geweest
  ze namen altijd een weg die hen ver van het hemelse leidde

  Graag gelezen, Plato.
  Lenjef 🙂

 38. Nathalie zegt:

  Een e-mail van Gene Zijde… eh… liever niet, stel dat dat in de spam belandt.

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s