Datingsites

Flauw glimlachend tikte hij het trefwoord in op de startpagina. Direct daarop flitste er tientallen mogelijkheden op zijn scherm. Hij liet zijn muis losjes over de letters dansen. De glimlach maakte plaats voor een geërgerd-cynische uitdrukking. Zachtjes begeleidde zijn lippen de woorden die hij las: “op zoek naar liefde?    http://nl.wikipedia.org/wiki/Liefde.

Hier stopte hij. Wat gaf Wikipedia als definitie van liefde? Hij las: Liefde betekent de diepe genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander; soms ook voor een zaak of voorwerp. In gedachten woog hij deze begrippen. Wat een grote woorden. Hoeveel mannen en vrouwen zouden op de vraag “houdt u van uw partner?” zeggen: “zeker, ik voel voor mijn geliefde een diepe welgezindheid en toewijding?” Vermoedelijk veel, overwoog hij. Maar was dat ook zo? Hoe zuiver zijn gedachten? Hoezeer en hoe vaak wordt de behoefte aan veiligheid, goede seks, of gewoon maar iemand om je heen waar je langzamerhand aan went en wiens vervelende gewoonten tot het meubilair gaan behoren, uitgelegd als echte liefde? Hoe vaak wordt het egocentrisme van de een gladgestreken door de drang naar de lieve vrede van de ander. Gewoon, omdat een beroerd huwelijk toch altijd nog beter is dan alleen zijn. Hij wist er @!#$$!%^&* alles van. Grimmig schudde hij zijn kop.

Terwijl hij naar beneden scrolde, streden verscheidene gedachten om voorrang. Waarom zijn er zoveel scheidingen? Iedereen tekent toch voor zinnetjes als: uw leven lang, tot de dood u scheidt? Hoeveel mensen kwamen nog niet tot een kwart van hun voornemen? Zo moeilijk was het kennelijk om op voorhand de juiste keuze te maken. Zo ingewikkeld was het om nadat de passionele liefde gewoon was geworden, samen een weg te vinden. Toegegeven, er bleven veel huwelijken in stand, maar hoeveel van die duo-treintjes liepen dagelijks op hun eigen persoonlijke rails, synchroon maar nooit werkelijk bij elkaar horend?

Hij dacht: als ik dit op mijn site zet, krijg ik beslist het verwijt dat ik het negatief bekijk. Ik krijg voorbeelden van prima huwelijken waar het allemaal op rolletjes loopt. Dat het leven een kwestie van geven en nemen is en dat alles niet zo maar gaat. Krijg ik allemaal te horen. Maar die scheidingen dan?  Ach, de discussie was dan vermoedelijk al dood omdat maar weinigen behoefte zouden hebben aan een werkelijke discussie, laat staan over zo’n onderwerp.

Hij klikte de pagina’s weg en sloot af. Datingsites, het zou wat, dacht hij wrang. Alsof het leven zo al niet moeilijk genoeg is. Toen schrok hij op. Een schelle stem klonk van boven. “Hee, kom je nou nog…halloooo? En vergeet niet de deur op slot te doen. En zachtjes op de trap, er slapen mensen hiernaast….hoor je me nou of niet?

Hij zuchtte, deed het licht uit, de deur dicht, riep chagrijnig: “jahaa, ik kom” en slofte naar boven als een man die weet dat achter die blank geverfde deur de boor van de tandarts wacht.

Dit bericht werd geplaatst in verhalen fictie. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s