WE 300: Feestje

Niet lang nadat het eerste ochtendlicht tussen de gordijnkieren flitste, werd hij verlost uit een naargeestige droom. Traag wakker wordend, trachtte hij eerst het  verhaal, daarna de warrige beelden, krampachtig vast te houden maar ze verwaaiden hulpeloos in zijn geest op de zachte bries van de beginnende dag.

Hij stond op, krabde zich geeuwend, stapte onhandig in zijn ribfluwelen broek, wrong zijn linkerarm twee maal in de rechtermouw van zijn verschoten overhemd, vloekte onbarmhartig, strompelde, de spiegel angstvallig vermijdend, de badkamer in, pakte  een handdoek, draaide de warmwaterkraan open, maakte een puntje handdoek nat en depte voorzichtig zijn ogen. Daarna draaide hij de kraan dicht, gooide de handdoek achteloos in de wasbak en slofte naar de keuken.

Hij klikte de waterkoker aan en deponeerde poederkoffie, melk en suiker in een vuile beker. De waterkoker stopte. Weer geen water bijgevuld! Grommend herstelde hij zijn fout, wachtte ongeduldig tot het apparaat was uitgeraasd en vulde de beker. Daarna belegde hij twee boterhammen met kaas, slingerde alles op een dienblad, liep naar de ongeordende woonkamer en klikte zijn laptop aan. Bij het oplichten van het beeldscherm vervaagde de kamer tot een futiliteit.

Zijn postvak bevatte geen nieuwe mail. Dan niet, mompelde hij, nam een slok hete koffie, brandde zijn mond en morste per ongeluk een straaltje drab tussen de toetsen. Teringzooi, rotkoffie, klotecomputer, wat een foutenfestival vanmorgen siste hij en veegde met zijn mouw het hele zootje droog. Chagrijnig klikte hij Word aan. Een tekst verscheen:

Vrolijk stapte Marjolein door de regen naar het winkelcentrum. Ze voelde zich blij alsof ze naar een  leuke party ging. Nog even en ze zou hem zien. Ze verlangde naar zijn leuke glimlach en zijn zachte handen. Nooit was ze ZO verliefd geweest

JIJ wel, gromde de man vreugdeloos en begon woest op de toetsen te beuken.

Dit bericht werd geplaatst in WE-300. Bookmark de permalink .

Een reactie op WE 300: Feestje

  1. Rebelse Huisvrouw zegt:

    Ik ben toch benieuwd wat hij van Marjoleintje gemaakt zou hebben. Hij was niet in de stemming voor een happy end vrees ik…

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s