WE 300:overdrijven

Uiterst voorzichtig schoof ze de vuile deken van zich af en gleed onhoorbaar van haar matras over de koele grond. Af en toe hield ze stil. Achter het dunne schot hoorde ze de regelmatige ademhaling van haar ouders. Alles was veilig. Nu bereikte ze de kapotte, houten buitendeur. Langzaam schoof ze het roestige haakje omhoog en trok de deur een stukje open. Weer luisterde ze. Dan schoof ze haar magere lijfje stukje bij beetje de hut uit.

Li Ang kende het onderwerp uit de soms extreme ruzies tussen haar ouders. Het nog steeds ongeboren broertje drukte al jaren zwaarder op het gezin dan de vier zusjes die op onverklaarbare wijze vlak na hun geboorte waren overleden. Deze nachtelijke onenigheid ging echter ook over haar. Alles was natuurlijk uitermate geheim maar ze was nu eenmaal klaarwakker. Wat ze hoorde gooide haar wereldje volledig overhoop.

Roerloos zat ze op de koele aarde. Maakte ze door haar angst het probleem niet groter dan nodig was? Nee, ze had immers altijd gevoeld dat ze louter leefde door moeders liefde. Ooit, misschien wel binnenkort, zou het broertje komen. Op die dag, wist ze nu, zou vader niet aarzelen het koude lemmet in haar hart te steken. Deze bittere wetenschap had haar alerter, wijzer gemaakt dan de acht jaren die ze telde.

Met een oud mes sneed ze haar lange haren af tot er slechts onregelmatige stekeltjes over waren. Uit een gat in de grond groef ze de vuile broek op die ze gisteren van een waslijn had gegrist en trok hem aan.

Ze keek niet om. Geen tijd voor verdriet. Daar, achter het bos en de verre bergen lag het onbekende gebied waar ze hopelijk werk zouden hebben voor een ouderloos, hardwerkend jongetje.

Boven haar flonkerden duizenden vrije sterren aan het wolkenloze firmament van Shanxi.

 

Dit bericht werd geplaatst in WE-300. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s