WE300: Aantekenen

Hij was 21 jaar. Zijn fantasie was stukken groter dan zijn financiën, zijn enthousiasme uitgebreider dan zijn daadkracht, maar…  Jelle was een aardige jongen. Vader Craaijeveldt zei vaak:  ‘JC, koop alléén als je geld hebt en doe wat je hebt toegezegd. Maar helpen deed het niet.
‘Die jongen is een ramp, riep vader en moeder zuchtte: ‘zal hij ooit volwassen worden?’

Toen hij op een dag eindelijk zijn MBO-ICT diploma haalde, dacht hij dat zijn eerste baantje hem maandelijks minimaal € 2.500 zou opleveren. Het werd € 1.100,00 bruto. Uitzuigers, dacht Jelle. Ik word ondernemer. Succes is durven, investeren, gaten in de markt zien. Ik ga computernetwerkjes voor particulieren aanleggen. De ontbrekende kennis spijker ik wel  bij.

Toen las hij op internet over dat boekje. Voor wie zijn gegevens achterliet, was het gratis. Het ging over de verwoesting der  aarde in december 2012, die niet werd voorspeld, maar met zekerheid aangekondigd. Tevens kon men zich aansluiten bij het genootschap ‘Red uw ziel.’

De wereld vergaat dus binnenkort,  dacht Jelle opgewonden terwijl hij het boekje dichtklapte. Nou, ik ga me dus niet bij die club aanmelden. Ik sluit mooi een vette lening af voor een coole BMW. Wat maakt het uit als we toch allemaal omkomen.

Een maand later stond er een prachtige BMW voor de deur. Ook had Jelle op afbetaling de duurste gadgets gekocht. Zijn baan had hij per 1 september 2010 opgezegd. Waarom werken? Aflossen hoefde toch niet meer.

De maanden verstreken. Op de eerste dag van 2013 scheen er een vrolijk zonnetje.

Toen Jelle op 9 januari 2013,  na een veertiendaagse vakantie op Tenerife, het ouderlijk huis betrad, stond zijn moeder in de hal en overhandigde hem zwijgend een onafzienbare berg aanmaningen en dwangbevelen waarin, onder de verschuldigde som en de daarbij behorende boete, stond dat hij nog in beroep kon gaan.

Toen verging Jelles wereld.

Dit bericht werd geplaatst in WE-300. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s