Kleine wereld

Zo stil is het in de halfdonkere kamer. Het is alsof het huis is bedekt met zwaar geluidswerend materiaal. Onopvallend en in zichzelf verzonken zit hij daar in zijn vaste hoekje. Slaapt hij? Droomt hij? Werkt hij, in de beslotenheid van zijn eenvoudig denken, iets uit? Sommige vragen kennen geen antwoorden.

Een enkele keer gaat er een lichte trilling door hem heen. Verstoord knippert hij dan wat met zijn ogen, gaat behoedzaam verzitten en trekt zich vervolgens weer terug in zijn kleine wereld.

Zo gaat de dag als een zachte zucht voorbij.

Ineens is er fel licht. Het raam gaat open. Een lichte koelheid neemt bezit van de kamer. Abrupt opent hij zijn ogen, zit recht en luistert alert naar de zachte, door de wind aangevoerde, geluiden. Bekende geluiden? Het zou kunnen, maar dan in elk geval in een vreemde taal. Snel roept hij wat terug. Zouden ze hem kunnen horen?

Het licht is gebleven. De zachte geluiden zijn weg. In plaats daarvan zijn, dichterbij, andere klanken gekomen. Stemmen, die hij niet kan verstaan maar die hem toch vertrouwd zijn. Gezellig, ze nodigen hem uit zachtjes in zichzelf te gaan praten.

Plotseling verlaat hij, voorzichtig want men kan niet weten, zijn plaats. Hij eet wat en luistert onderwijl naar de grote geluiden die bezit hebben genomen van de ruimte. Tegen beter weten in, want antwoord krijgt hij nooit, roept hij ze een paar keer aan, maar beweegt zich daarna weer ijlings naar het vertrouwde hoekje waar hij zijn contemplatieve gedachten hervat.

Als bij toverslag, houden de grote geluiden op. Niet lang daarna versterven ook de vertrouwde stemmen. Ze nemen het licht mee en brengen de stilte terug de kamer in.

Daar zit hij, in het donker en droomt zich in de richting van de volgende dag.

 

Dit bericht werd geplaatst in verhalen fictie. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s