Een merkwaardig weekeinde

Het Hasselts weekkrantje vertelde ons dat er op 7 november een esoterische beurs zou zijn in de Grenslandhallen. ‘Kom, zeiden wij, laat ons daar heen gaan.’ Want hoewel geen zwevers, zijn we beiden geïnteresseerd in het spirituele.

Die zaterdagochtend riep ik enthousiast tegen Maria: ‘kom schat, naar de beurs, die boodschappen komen vanmiddag wel.’ Maria had er wel zin in, dus gingen we op weg.

We parkeerden de auto bij de Grenslandhallen en liepen naar de ingang. ‘Wat veel moeders met kinderen!’, zei ik. ‘Die gaan vast naar Plopsaland,  hiernaast,’ zei Maria nadenkend. Maar hoe verder we liepen, des te groter werd het legioen drie- tot zevenjarige puppies, sommigen met gekke maskertjes op, andere gestoken in een merkwaardige roze outfit.

Bij de kassa zei men dat de esoterische beurs op zondag was. Vandaag was er een voorstelling van Mega Mindy. Op TV is dat de Vlaamse politieagente Mieke die zich in moeilijke tijden ontpopt tot Mega Mindy, een in strak roze gehuld supervrouwtje dat boeven moeiteloos neermaait en arresteert.

Zullen we eens iets geks…?’ opperde ik. Maria begreep me meteen, grijnsde en zei: ‘ja, laten we dat doen’. Dus kochten we de goedkoopste kaartjes en mengden ons tussen moeders en pagabberkes op weg naar de voorstelling.

De zaal was een chaos. Veel kinderen moesten meteen al plassen, anderen liepen huilend te zoeken naar mama, grotere kids renden met zakken chips en popcorn over de gangpaden en een aanhoudende stroom moeders sleepten hun knuffelpopjes als dweiltjes achter zich aan op zoek naar de juiste stoel.

Maar de voorstelling was een groot succes, vooral omdat Mega Mindy het boevenprobleem pas  kon oplossen na raadpleging van de zwaaiende, joelende, onrecht ondermijnende kindermenigte.

Na afloop was er de grote Mega Mindy verkoopstand. Pakjes, maskers en ballonnen gingen van de hand alsof de economische crisis volledig aan België voorbij was gegaan. Verkwikt stapten we naar buiten. ‘En morgen hebben we nog die spirituele beurs,’ zei Maria vrolijk.

Maar die bleek tegen te vallen. De entree was € 9,00 p.p. En de Tarot-, Aura,- Handlees- en psychometrisch deskundigen (overwegend Nederlanders) hadden van bovenaf doorgekregen dat ze best wel € 45,00 per consult mochten vragen. We beperkten ons dus tot een paar slecht georganiseerde, maar gratis lezingen.

Snel waren we weer buiten. ‘Stelletje esoterische boeven’, bromde ik. Weer grijnsde Maria en zei:  ‘Tijd voor……….’ En samen brulden we: ‘Meeegaaaaaa, Mindyyyyy.’

 

Foto: http://www.fopshop.nl/

Dit bericht werd geplaatst in verhalen non fictie. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s