WE 300: suggestie

‘Doar is me die junge uit zijn stoelske getuimeld en geleuf het of niet: geen schrammetje,’  zei Oscars moeder triomfantelijk tegen haar zuster.
Hij zwoof gewoon noar de grond en landde zachtkens met zijn pamperke op het tapijt,  zoals een kat die van tafel springt.’ Verbazingwekkend,’ kweelde tante. Daarna gingen ze Oscar uitgebreid knuffelen.

Dit voorval zou snel vergeten zijn, ware het niet dat het vaker gebeurde. Elk kind valt wel eens en loopt een builtje op. Maar zo niet Oscar. Hij had van nature een fenomenale valtechniek waardoor hij als een veertje neer leek te komen. Iedere dorpeling sprak erover en Oscar was al snel een locale bekendheid die maar steeds moest demonstreren hoe hij dat toch deed.

Vanwege de vele complimentjes ging Oscar zich steeds meer toeleggen op nóg beter vallen. Hij ontwikkelde een speciale zweeftechniek. Deze is aan ons, leken, niet uit te leggen en blijft dus onopgehelderd.

Op zijn twintigste was hij zó goed dat hij zijn brood dik verdiende als stuntman in spectaculair ogende films, want inmiddels was een val uit een hoge flat voor hem al een peulenschilletje.

Op een dag opperde iemand: ‘verbreek het hoogste valrecord. Dat levert je 5 miljoen euro op.’ Yesss, dacht Oscar en begon onmiddellijk beestachtig te trainen. Op een dag was hij er klaar voor. Hij voelde zich als een vogel. Werkelijk… alles kon hij aan.

De locatie was de Eiffeltoren. Er stond een zacht briesje. De camera’s snorden. Iedereen hield zijn adem in. Oscar blaakte van zelfvertrouwen. De sprong….

De film was al een tijdje op.  De mensen waren teleurgesteld naar huis gegaan.  Een wereldstunt leek kennelijk simpele trucage. Want daarboven, vlak onder de top, deinde Oscar langzaam op de wind.

Dit bericht werd geplaatst in WE-300. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s