WE 300: katten

Luc is 29 en heeft een baan. Die baan verschaft hem het recht op een klein model politie-mountainbike door de straten van Hasselt te fietsen.
Op zijn rug hangt een buitenaards grote kniptang, voorzien van oranje handvatten.
Luc draagt een, eveneens oranje, trui en een zwarte, halflange broek. Aan zijn voeten heeft hij degelijke sportschoenen en op zijn hoofd een donkere, open wielrennershelm. In zijn vrije tijd doet Luc aan kickboksen. Een zijpaadje maar toch: dat u het goed weet!

Samen met een oudere, potige collega rijdt Luc rondjes door de stad, op zoek naar verkeerd geparkeerde fietsen. Ze kennen hun plekjes. De stationsomgeving, tunneltjes, bruggen, het plein bij de bibliotheek, ze zullen al wat sloten hebben opengeknipt.

Luc vindt zijn werk prettig en overzichtelijk. Men zegt: ‘die fietsen horen daar niet. Haal ze weg.’ Awel, dat is te begrijpen hè? Telkens als hij met zijn tang de definitieve knip geeft, gaat zijn hart open van puur genot. Alweer geflikt.

Thuis heeft Luc een vrouw, twee poezen en een driejarig dochtertje. Als hij vrij is legt hij, liggend op zijn buik, gaarne een peuterpuzzeltje met haar. Dat heeft hier niets mee te maken. Het is alleen maar om te zeggen dat hij ook een subtiele kant heeft.’

Luc staat zwetend bij een oude damesfiets. Zojuist heeft hij al zijn krachten aangewend om het slot open te knippen. Het is noch hem, noch zijn collega gelukt. De fiets blijft fier vastgeketend aan de brugleuning.
Zij brommen woorden die niet in het politiehandboek staan. Zij rammelen aan de fiets en kijken schichtig om zich heen. Het volk mag gaarne beschimpingen uiten aan het adres van de sterke arm. Leer hen de Vlamingen kennen.

Maar nee, ze kunnen gerust zijn en naar een volgende bestemming rijden. Niemand heeft het gezien.

Alleen die ene ‘Ollander.’

Dit bericht werd geplaatst in WE-300. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s