Identificatie

Zaaddam, 2 augustus 2050

Geachte heer Kucklama,

Zoals bekend is het vandaag 30 jaar geleden dat wij ons, via de 4e revolutie (bekend als de scherpe sporenslag), hebben ontworsteld aan de mensenheerschappij.

De afgelopen decennia stonden in het teken van de opbouw der natie. Een van de succesvolste projecten betrof de volkshuisvesting volgens het principe EHEES (elke hen een eigen stok). Daarnaast veroverden we met de export van eieren wereldfaam. Ook het kweken en veredelen van kwalitatief hoogwaardige zaden behoort tot onze specialiteiten. Deze ontwikkelingen hebben ons geen windeieren gelegd.

Enige maanden geleden is daarom in het kabinetsoverleg besloten middelen vrij te maken voor een grondige aanpak van onze geschiedschrijving. Na overleg werd een projectgroep in het leven geroepen. Mevrouw Tockemaer-Kooistra werd aangezocht als voorzitster.

De projectgroep heeft besloten tot een geschiedschrijving bestaande uit drie hoofdonderdelen:

  • de oertijd
  • de periode van slavernij
  • de revoluties gevolgd door de bevrijding van het kannibalistisch regiem en de stichting- cq ontwikkeling van Hoenderland.

De zwaarste taak die thans voor ons ligt is het identificeren van de miljarden slachtoffers uit de slavernijperiode. Een honderd procent resultaat is natuurlijk onwaarschijnlijk maar wij zijn het onze historie verplicht deze inspanning te leveren. Het zal een duur project worden. Maar als de bevolking bereid is botje bij botje te leggen moeten wij (zeker gezien de stand van het huidige DNA onderzoek) ver kunnen komen.

Mijn vraag: wilt u de leiding van dit identificatieproces op u nemen? U ontvangt natuurlijk een hoogwaardige beloning, bestaande uit levenslang gratis zaden, een vorstelijk onderkomen en een ongelimiteerd aantal medebewoonsters.
U bent vrij uw medewerkers zelf uit te kiezen. De vrouwelijke leden zijn tijdens de onderzoeksperiode vrij van leg en alle medewerkers krijgen een beloning in de vorm van hoogwaardige zaden.

Gaarne vernemen wij binnenkort uw antwoord.

Hoogachtend,

Drs. H. E.N. de Slagvleughele
Minister van Binnenlandse aangelegenheden.

Dit bericht werd geplaatst in verhalen fictie. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s