Milaan Florence I

De reis
Zaterdagmiddag vertrokken wij rond 17.00 vanuit Amsterdam met de nachttrein naar Milaan. Een rit van 15 uur. Aanvankelijk waren wij de enigen in de coupé. Maar in Utrecht kwamen er 3 koreanen bij. Tegen de avond begon het gevecht om beenruimte. Rond een uur of 11 dommelden wij wat op onze stoelen en tegen de tijd dat de slaap ons overmande werden wij bij Karlsruhe getrakteerd op een douanecontrole. Een uur stond de trein stil. Daarna reden en dommelden wij verder. Inmiddels was de 6e plaats bezet door een klein, Napolitaans mannetje die al na 5 minuten luidkeels lag te slapen en te snurken. Twaalf benen zochten zich een weg om uit te strekken. Af en toe dommelde er eens iemand de verkeerde kant op en  stootte dan zijn hoofd tegen iemand anders. Schrikreacties…..entschuldigungen en doordommelen tot……

Daarna waren er nog grenscontroles in Zwitserland, in Italië(drugscontrole met honden) tot de trein om 8 uur in Milaan aankwam. Snel naar ons hotel en daar een paar uur echt geslapen.

Milaan
In de middag mooie dingen gezien: de scala (de klassieke muziektempel), de indrukwekkende Dom (de Duomo van Milaan…kijk maar eens op internet) en het museum di Pallazo (uitgebreid complex met prachtige fonteinen en een beeld van Umburto I. Ook een prachtig winkelcentrum Victor Emmanuel nabij de via San Marco. Op de Via Breda (Breda is een Milanese wijk) pasta gegeten.

Laat thuis en uitgeput. In de avond ging Thierry naar het San Siro stadion waar hij de wedstrijd AC-Milan tegen Inter zag. Ik lag op mijn bed en was moe.

Vandaag heerlijk ontbeten en direkt gaan we de stad weer in. De Duomo van binnen binnen bekijken en een mooie route lopen.

Dit bericht werd geplaatst in Kunst en cultuur. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s