Oefening

Vorige week vrijdag ging ik gezellig een dagje naar Amsterdam om bij te praten met mijn nichtje Esther. Die zie ik eens in de paar jaar want zij en haar man hebben een druk leven.
Voordat wij Amsterdam gingen verkennen (we zouden o.a. naar het historisch museum gaan) besloten we wat te gaan drinken op de bovenste verdieping van de Bijenkorf. We namen koffie en een broodje. Daarna zochten we een plekje tussen de andere gasten. Het was omstreeks half twaalf dus vrij druk.

We hadden ons broodje half op en zouden net aan de enigszins afgekoelde koffie beginnen, toen er plotseling twee dames naar ons toe kwamen. “Wilt u alles laten staan en met de trap naar beneden gaan. De bovenste twee etages worden namelijk ontruimd in verband met een brandweeroefening”, zo werd ons op strenge toon gevraagd.

Ik heb zelden zoveel ongelovige gezichten bij ellkaar gezien, inclusief die van mijzelf en mijn nichtje. Wij besloten eerst rustig onze koffie te drinken, maar dat ging niet door. Wij werden geprest om onmiddellijk weg te gaan.

Ik keek eens om me heen. De mensen schoven richting de trap. En daar stonden alle halve broodjes, kopjes koffie, thee, chocomel en limonade. Even later stonden we beneden. Zonder koffie en zonder dat halve broodje.

Dit bericht werd geplaatst in Familieverhalen. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s