Een vol hoofd

De lucht was egaal grijs en er stond een stevige noordwestelijke wind. Het motregende. De straat, bezaaid met grauwgeel getinte bladeren, lag er doodstil bij. De tuinen, enkele weken geleden nog in volle bloei, waren inmiddels, op een enkele onwetend bloeiende hibiscus na, grauw en kaal.

Hij  hoestte zonder ophouden. Daarna voelde hij zich duizelig. Zijn hoofd stampte als een klopboormachine. Eigenlijk was het niet zo vreemd dat hij verkouden was. Wat hadden ze nu voor zomer gehad? En dan die plotselinge overgang naar kouder weer.

Hij was die nacht laat naar bed gegaan. Zoals wel vaker de laatste tijd. De enige manier om in slaap te sukkelen was door lang op te blijven, daarna in bed nog een flink stuk te lezen en dan, als de vermoeidheid de letters als bladeren in de wind over de bladzijden verspreidde, nog juist de zaak terzijde te schuiven en het licht uit te knippen. Soms lukte dat niet en dan werd hij midden in de nacht wakker met het lampje nog aan en het boek half weggezakt naast zich.

Vroeger hoefde hij het hoofd maar op het kussen neer te leggen om vervolgens diep en droomloos slapend de nacht door te brengen. Maar toen was nu niet meer.

Hij kende de oorzaak maar al te goed. En ja, de oplossing was natuurlijk, getuige de goedbedoelde adviezen in zijn omgeving, eenvoudig. Hij hoefde die propvolle, duizeligmakende gedachtenmolen, alleen maar even stil te zetten en zijn gevoel in positieve zin te herprogrammeren. Zo simpel, alsof je in één leven even een stuk of twaalf winters kon overslaan, dacht hij bitter.

In de keuken slokte hij met een glas water twee aspirines naar binnen. Daarna trok hij zijn regenjas aan en stapte met tegenzin naar buiten.

Naar buiten, waar mensen zouden zijn als hij.

Dit bericht werd geplaatst in Fictieve verhalen. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s