Berlijn VII

Als je niet meteen opschrijft wat je doet, vergeet je de helft van de leuke details die je je voornam je te herinneren. Dat is mijn ervaring. Daarom is het goed dat ik mijn verhalen hier onmiddellijk op de weblog plaatste, ook al vond niet iedereen dat kennelijk leuk, gezien de afname van het aantal reacties. Het zij zo.

Gisteren waren wij het grootste deel van de dag in het Duitse Techniekmuseum bij de Mohrenstrasse. Voor iemand die van techniek houdt (Plato is verre van technisch) een el Dorado. Een hele benedenverdieping met daarin de allereerste spoorrailsfiets tot en met de elektrische Henkellocomotief uit de jaren ’80. En dan een grote tuin met windmolens, treinen, een brouwerij, watercentrale etc. Nu had ik een dergelijk museum elders al eens eerder bezocht maar hier was het groter, mooier en uitgebreider dan waar dan ook. Berlijners zullen dit gaarne beamen, want men is trots op zijn stad.

Op de verdiepingen erboven kun je de geschiedenis van het papier-, het linnen-, de elektronica- (in een van de ruimten staat de allereerste computer) de natuurkunde (Max Planck), de scheepvaart en de luchtvaartindustrie uitgebreid bewonderen.

In een ander gebouw tenslotte was het science center. Veel proefjes die te maken hebben met het menselijk oog en hoe dit op het verkeerde been kan worden gezet (je kent de boeken wel die je daarover kunt kopen) konden hier worden gedaan. Vooral leuk voor kinderen maar ook volwassenen deden graag mee.

Eigenlijk hadden we hier TE kort tijd. Als we weer eens in Berlijn zijn, gaan we hier zeker weer heen.

We waren hier zo lang dat we onze andere plannen moesten cancellen. Geen Chinese tuin, geen holocaustmonument. Bovendien waren we moe van het slenteren en gingen de stad in om eens uitgebreid te gaan zitten kijken onder het genot van een drankje.

Die avond aten wij in de buurt van de Ku-damm zoals de Berlijners de Kurfurstendamm liefkozend noemen.
En daarna genoten we van de lichtjes en de gezelligheid in dit deel van de stad dat wel erg toeristisch is maar toch ook Berlijn. We waren bekaf, hadden blaren op de poten maar waren zeker voldaan over de vakantie die we hadden gehad. En daar namen wij een heerlijk ijsje op dat we zittend aan de rand van een grote fontein, oplikten.

Vanmorgen pakken wij de koffers in, betalen onze internetrekening šŸ™‚ en gaan onze spullen op het Hauptbahnhof in een kluis stoppen. Dan hebben we daarna nog voldoende tijd om dat station eens goed te bekijken (want dat is zeer de moeite waard) voordat rond 16.00 onze ICE gaat.

 

Dit bericht werd geplaatst in Kunst en cultuur. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s