Berlijn IV

Vandaag vertrokken we na het ontbijt per U-Bahn naar het Olympiastadion, dat op 13 kilomter van de Alexanderplatz in de wijk Charlotteburg ligt. Het stadion dateert uit de 20e jaren, is voor de Olympische Spelen van 1936 vrijwel opnieuw gebouwd en was indertijd voor Hitler het bewijs dat het Deutsche volk geweldig bezig  was. Alleen jammer dat er een neger een aantal gouden medailles won (Jesse Owens) en dat Hitler weigerde een zwarte een hand te geven. Enfin, het was een macabere periode.

Later ondergnig het stadion opnieuw een metamorfose. Er kwam een prachtig dak op en in de catacomben van het stadion is het tegenwoordig alles modern wat de klok slaat. Het bijzondere aan dat stadion is dat alles wat na 1936 is vernieuwd, vrij simpel demontabel is zodat het stadion desgewenst in de oude staat kan worden teruggebracht.

Wij hadden hier een rondleiding met een Duitse gids. Dat ging prima. Wij brachten de tijd tot 15.30 in dat stadion door. Toen had ik het ook wel helemaal gehad al was het een interessante (want historische) rondleiding.

In de loop van de middag hebben wij de gehele Kurfustendamm gelopen en dat was een heel eind. Zoon ging er voetbalschoenen kopen en dat duurde héél lang.

‘s-Avonds gingen wij eten in het Sony Center op de Potzdamerplatz. Het was prachtig verlicht. Op de foto’s moeten jullie nog even wachten maar ik zeg het hier alvast.

Tegen elf uur betraden we de U-Bahn om naar het hotel te gaan. Nog net voor de deuren dichtgingen riep zoon: mijn voetbalschoenen……ze staan nog in het restaurant. Wij vlogen er uit en speerden terug. De schoenen stonden er nog. Mijn hart was zowat in mijn sokken gezakt maar zoon liep te grijnzen….ach, niks aan de hand, zei hij luchtig. Ik moest er een beetje van grommen.

Nu zijn we weer in het hotel. We zijn alweer bekaf, zoon ligt plat met koppijn en ik heb net heerlijk gedouchd en schrijf voor jullie dit stukje.

Morgen verder. De helft van de vakantie zit er op.

Dit bericht werd geplaatst in Kunst en cultuur. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s