Berlijn I

De straaltjes regen liep gestaag over de de glazen overkapping van het Berlijnse Hauptbahnhof. Zojuist waren wij, na een perfect verlopen reis aangekomen. Tijd: 15.08.

Die ochtend waren we begonnen om 6.30 uur. Het was flink haasten maar uiteindelijk kwamen we mooi op tijd aan in Amsterdam. Niet lang daarna betrokken wij onze plaatsen in de ICE trein richting Duisburg. Tijdens de reis naar Duisburg keken we op de laptop naar een door zoon meegenomen film: Pearl Harbour. In Duisburg keken we wat winkels en dronken we van die speciale koffie bij Starbucks. Een uur is zo om als hij gezellig verloopt en voor we het wisten vervolgden wij onze reis in een andere ICE trein.

Berlijn: we besloten eerst even het station te bekijken. Dat is best de moeite waard, niet alleen vanwege die fraaie overkapping maar ook omdat Berlijn onder het spoor voorzien is van 2 etages winkels en restaurants.

Een stoptrein bracht ons in 2 haltes naar de Alexanderplatz waar ons hotel Park Inn stond. Met zo’n 40 etages is het het hoogste hotel  van de stad. Tegenover het hotel staat een nog veel hogere TV mast. Voordeel: wij kunnen lopen in Berlijn zoals we willen, maar zelfs zonder kaart vinden we het hotel moeiteloos terug.

Tijdens onze wandelingen zagen we o.a het fraaie roodbakstenen raadhuis, de Berliner Dom, een paar fantastische fonteinen (de foto’s komen later) en een kerk waarvan ik even snel de naam niet van kon vinden.

Daarna hadden wij trek. En wat doen een mens dan? Juist, hij gaat het restaurantwezen verkennen. Wij kwamen uiteindelijk bij een Hong Kong restaurant waar je voor € 9,90 onbeperkt mocht eten van alle gerechten inclusief de toetjes. Je snapt, met enorme torens op de borden kwamen wij bij een tafeltje aan en stortten ons op de gerechten. Beker Chinese Jasmijnthee er bij….jammie.

Het was al donker toen we terugliepen naar het hotel. Onderweg kochten we nog wat fruit bij een stalletje zodat we straks nog even flink gezond kunnen doen.

Morgen gaan we hop on- hop off op een touristenbus en laten ons door Berlijn rijden. Dan krijgen we een globale indruk. En voor de overige dagen hebben we al plannen zat. Zoon vind het hier gezellig want er zijn veel drukke winkeltjes en pa vind het hier fantastisch omdat er tussen de flats en de winkels nog tal van mooie, oude gebouwen staan waar je de geest uit vroeger jaren nog zo kan proeven. Misschien een boottochtje over de rivier de Spree? Morgen maar verder. Nu hebben we het wel een beetje gehad.

Hebben jullie wel eens een toilet en een douche gezien van puur glas? Zo’n toilet waar je iemand duidelijk op kunt zien zitten? Nou hier hebben we er een. Er is wel een gordijn bij maar dan toch. Wij keken elkaar aan, barstten in lachen uit en spraken af: als er  een moet gaat de ander even met het gezicht naar de andere kant zitten.

Er is ook een raam dat open kan. Voor de nodige frisse lucht. Alleen jammer dat achter dat raam nog een raam zit dat NIET open kan!! Bizar…. het blijft dus warm in de kamer.

Ik vraag u, welke architect van een modern hotelgebouw, bedenkt zulke dingen?

Enfin, wij kunnen er wel om lachen.

Morgen meer, mensen. Wij vermaken ons hier wel. Regen of geen regen.

Dit bericht werd geplaatst in Kunst en cultuur. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s