Droom 3: rijk

Vannacht had ik een korte, maar intensieve droom. Het meeste verdween meteen in de ruimte der vergetelheid. Dit is wat ik onthield.
Ik ben met nog iemand (die ik niet ken maar die in mijn droom heel vertrouwd is) in een winkel. Waarom we daar zijn weet ik niet. Ineens komt de eigenares (die sterk lijkt op de eigenares van de Plantenhal op ons marktplein) op ons af en zegt: kijk, ik heb hier nog een paar heel leuke lege doosjes. Die mag je wel hebben. Wij blij, want die kunnen we wel gebruiken.

Bij nadere inspectie zie ik dat twee doosjes gevuld zijn met kostbare voorwerpen. Ik herken onder andere een zilveren afbeelding van Koningin Wilhelmina en haar man.

Mijn eerste gedachte is sneaky: ik houd die spullen, dan ben ik rijk. Tegelijkertijd weet ik: dit is fout, ik deug niet. Maar ik zwijg toch. Juist als we met de spullen willen vertrekken komt de eigenares op ons af en zegt: “ho ho, dit is van mij, ik maakte een vergissing”.

We zijn in een andere kamer. Daar staan nog wat dozen met sieraden en andere kostbaarheden. Om mijn hebberige houding nog een béétje goed te maken besluit ik deze dozen ook naar de eigenares te brengen. Dan vervaagt het beeld.
Toen ik wakker was, had ik nog de nare smaak van oneerlijkheid in mijn mond.

Dit bericht werd geplaatst in mijn dromen. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s