Groot gezin

Afdeling afdelingwoonruimtevoorziening gemeente Kroostdijk

Betreft: woningnood.

Geachte heren,
Wij schrijven u deze brief omdat het water ons aan de lippen staat. Wij wonen in een huisje aan de gemeenterand. Een eengezinswoning met drie slaapkamers. Normaal gesproken biedt deze woning ruimte aan een gezin met 2 kinderen. Maar wij hebben geen 2 kinderen, wij hebben er 20.

U zult zeggen: dat is uw probleem, meneer Tent, maar nee… Wij hebben namelijk al jaren geleden een brief aan de gemeente geschreven waarin wij klaagden over het feit dat wij buiten het gebied van de kabel-TV vallen. De kabelexploitant weigerde echter de kabel naar ons huis door te trekken, omdat dit economisch onrendabel bleek. Pas als er  minimaal 25 personen in het buitengebied wonen, zo schreven zij, zullen wij de kabel naar dit gebied doortrekken.
Gezien het feit dat de gemeente steevast weigerde uitbreidingsplannen in dit buitengebied toe te staan, waren wij gedwongen de populatie op eigen kracht op sterkte te brengen. Dat betekent dat wij, bij ongewijzigd beleid, over drie jaar onze kabelaansluiting zullen mogen begroeten. 

Zoals ik aan het begin van deze brief al schreef, is onze woonruimte echter onaanvaardbaar nijpend geworden. Daarom verzoeken wij u ons zo snel mogelijk te voorzien van een groter onderkomen en wel op dezelfde plek als waar nu ons oude huis staat. Onze argumenten in het kort: 

  • Het huis is te klein voor 22 personen
  • De verwachting is dat het gezin binnenkort zal worden uitgebreid met 3 kinderen.
  • Uw tegenwerping dat de oudere kinderen binnenkort het huis zullen verlaten, is niet van kracht. Ons beleid is er op gericht het gezin kwantitatief te laten groeien. Een afname van de populatie kunnen wij ons, zie bovenstaand verhaal, niet veroorloven.

Gezien de gerezen situatie verzoeken wij u ons op korte termijn van een positief antwoord te voorzien.

Vriendelijke groeten

Pieter Otto Tent

Dit bericht werd geplaatst in Fictieve verhalen. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s