Jarretels

Sint zat diep in de problemen. Nog minder dan drie weken had hij om zich door een toenemend aantal cadeau-aanvragen heen te worstelen. Af en toe bracht keukenpiet hem  sterke koffie. Dat was nodig want Sint maakte overuren.
Hij zuchtte. Vreemde aanvragen had je er bij. Zojuist had hij een beduimeld kaartje gelezen waarop met hanenpoten geschreven stond: Sint mag ik een Chuckypop, maar dan zonder littekens?  Eigenlijk was hij tegen dit soort commerciële cadeaus. Die poppen waren duur en ze werden gepromoot door uitgekiende zakenmensen die hun reclameboodschappen in oerdomme kinderfilms verborgen. Maar wat moest hij? De klant was immers al jaren koning! Maar een pop zonder littekens… Enfin, hij plaatste een akkoordje op het briefje en deed er een pepernoot aantekening bij. Daarna schoof hij het briefje door naar horror Piet. Die was in dat soort cadeaus gespecialiseerd.

Nu opende hij een witte envelop. Hij bekeek het handschrift. Kennelijk niet dat van een kind,mompelde hij. Meer een volwassene. Hij scheurde de envelop open, haalde er een keurige, in vieren gevouwen brief uit en las:

Beste Sint,
Ik ben een man van 45 jaar. Nooit heb ik om een cadeau gevraagd. Maar nu zitten wij in de bijstand. Wij hebben dus niet veel geld. En mijn vrouw wil zo graag voor 5 december nieuwe jarretels hebben.   

Sinterklaas krabde zich diep in de baard. Jarretels, wat waren DAT nou weer? O, wacht, er stond nog meer.

Omdat er  veel jarretels zijn, vertel ik er nog even bij dat zij een voorkeur heeft voor een setje van 6 jarretels van het merk Belle. Die zijn namelijk gemaakt van elastisch lycra. Ook zijn de haakjes en de oogjes verstelbaar en is er geen sprake van schurende naden. Want mijn vrouw heeft nu zo’n goedkoop ding en daar gaat haar huid zo van jeuken.

Denkt u dat zo’n cadeau er dit jaar in zit? Oh, ja het moet wel een Belle RZK zijn, kleur roze want dat heeft ze zo graag. Ik doe er even een fotootje bij zodat u zich niet kan vergissen.

Zelf hoef ik niets, nou ja een mp3 speler lekkere zak pepernoten is nooit weg natuurlijk.

Alvast hartelijk bedankt en groetjes 

Sinterklaas bekeek de foto nauwkeurig. Het lijkt wel een lampenkap dacht hij verstrooid. Oh, wacht,ik heb mijn paardrijbril nog op. Hij pakte zijn leesbril en keek nog eens. Daarna deed hij de foto en de brief weer in de envelop, drukte op een knop en riep:
“Lingerie Piet, bestelling voor je!”
“Wat ziet u rood Sint? Bent u moe”? vroeg lingerie Piet bezorgd. “Nee, nee,” zei de Sint haastig, “de kachel staat Veel te hoog. Zet hem maar op 3. En nu opschieten hoor. We hebben haast.”

Dit bericht werd geplaatst in Fictieve verhalen. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s