Romantiek

De lente was nog jong toen hij haar voor het eerst zag. Er ging een ware schokgolf door zijn lichaam. Wat WAS ze mooi. Dat haar, dat leuke kleine neusje en dan die mooie donkere ogen die je zo konden aankijken.
Normaal zo schuchter als wat had hij haar benaderd alsof ze elk moment voor zijn neus kon worden weggepikt. Ze hadden gedanst. Niet dat hij dansen kon, maar toch, hij zweefde.
Toen zij hem voor het eerst zag, dacht ze meteen: dat is hem! Zoals hij daar stond, een beetje verlegen, met die aantrekkelijke glimlach (ze kon niet precies onder woorden brengen wat, maar het was er) en met zijn haar zo leuk in een slag naar links, het WAS hem gewoon. Ook toen ze dansten. Niet dat hij dansen kon maar toch, had het gevoel alsof ze zweefde.

Hart

Zonder dat ze het elkaar nadrukkelijk vroeger, kregen ze een relatie. Zijn vrienden gingen naar de disco, hij dacht er niet eens aan.
Zij verwaarloosdehaar balletlessen. Haar vriendinnen, waar ze tot voor kort nog alle geheimenmee deelden, kwamen steeds minder want ja, ze ging nu éénmaal met hem.

Toen ze drie maanden verkering hadden, vierden ze dat in de avondschemering op het strand.Terwijl de zon bloedrood onderging en de hemel zich oranjerood over hen heen drapeerde, gaf hij haar een kleine, zilverkleurige ring. Ze was opgetogen. Dit was het toppunt van romantiek. Ze kusten elkaar net zolang tot het laatste stukje zon verdwenen was. Daarna trokken ze hun truien aan en verlieten, innig ineengestrengeld, het strand.

Stel_met_ondergaande_zon_1

De zomer ging voorbij, herfstige stormen trokken over het land en trokken de bomen kaal. Ze gingen weer naar school, kregen bergen huiswerk en konden elkaar dus niet elke dag meer zien. Gelukkig waren daar haar vriendinnen die alles wilden weten over haar ervaringen. Over de meeste dingen zweeg ze, wilde het warme geheim van hun liefde nog een tijdje voor zichzelf bewaren. En ze zag uit naar het weekeinde, waarin ze hem weer zou zien.
Even voor het weekeinde kreeg ze een mail. Van hem. Hij kon niet komen vanwege een voetbaltoernooi.  Ze belde hem op. Hij was niet thuis. Zijn vader vertelde dat hij naar de training was. Ze hing op.Die avond belde hij haar niet terug. Ze mailde hem lang en voelde zich ongelukkig.

Drie dagen later kreeg ze een kort antwoord. Hij wilde niet meer. Hij had het te druk met school en voetballen.
In de beslotenheid van haar kamertje huilde ze. Daarna gooide ze de ring in de prullenbak en verscheurde, alsof die de schuld van alles was, haar nieuwe schoolagenda blad voor blad.
Heel haar 14 jarige leventje lag in duigen.

Dit bericht werd geplaatst in Fictieve verhalen. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s