Buuv III

Op 25 juli wordt buuv dus 84. Ze “twaifelt of se ut nag wel viere sal, want wat moet soon oud waif nou nag viere?”  Maar haar kinderen zullen de verjaardag beslist niet zo maar voorbij laten gaan en dat geldt ook voor haar buren, reken daar maar op.
En dat zal ze leuk vinden, want diep in haar hart is buuv nog zo’n ouderwets leuk com. municatiedier. “Gesellighaid en warremte, daar draai ut allegaer om”, zou ze zelf (in onvervalst Zaans) zeggen. En dat brengt ze in haar omgeving dagelijks in de praktijk.

Dscf0063_2

Die zoon van haar, hij verbergt het een beetje, is best aardig. Bovendien kan hij van oude dingen iets nieuws maken, zo mooi dat je oren “dr van stane te klappere”.  Op deze foto zie je wat er onder zijn handen van een brok roest tot een prachtig vehikel is geworden.

En na wat inleidende verkenningen (“is ut wel vailig en….hoe kraig ik main biene dr dan in” zie je haar (met op de achtergrond een stukje van Plato’s voortuin) op het vehikel zitten. Weliswaar met een hoofd van: “sit ik niet swaer voor skut hiero”, maar dat hoort ook bij haar.

Dscf0064_2

Dscf0065_2 Update 2012: ze is inmiddels 89, maar nog geen spat veranderd.

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in verhalen non fictie. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s