Mees 3: Fladder

Ga eens opzij, je neemt veel te veel ruimte in, schreeuwde oudste broer Mees in het oor, terwijl hij heftig met zijn vleugeltjes sloeg. Mees probeerde gehoorzaam wat te verschikken.
Oudste broers zijn de baas, wist hij, daar viel niet aan te tornen. Zijn actie kwam hem op gekwetter van de andere kant te staan. Oudste zuster brulde woedend:je zit op mijn staartveren; oh, als ze gekreukt zijn jongetje, dan doe ik je wa.  Verschrikt maakte Mees zich zo klein mogelijk.
Mama Mees zuchtte diep. Het nest werd waarachtig te klein. Het werd de hoogste tijd voor de eerste vlieglessen.

Mees lag diep tevreden in het midden van het nest. Wat een ruimte had hij nu. Zojuist hadden zijn broers en zusters al fladderend en klauterend het nest verlaten. Hij had ze met enige verwondering door het kleine gat, hoog boven in het nest, zien duiken. Mees zwaaide wat onbeholpen met zijn kleine vleugelstompjes. Hij voelde wel dat hij zo ver nog niet was. Maar mama had gezegd dat het wel goed kwam. Mees vond dat een geruststellende uitspraak.

Het was niet zozeer het feit dat zijn broers en zusters waren uitgevlogen. Wat hem veel meer intrigeerde was de zachte bundel licht die door het ronde gat naar binnen werd geworpen. Het deed hem denken aan dat melkwitte licht dat hem, lang geleden alweer, zo volledig omgaf. Maar toch was dit anders. Dat eerste licht was verborgen geweest en stil. Dit licht was levendig en leek hem zachtjes te wenken en het leek alsof het fluisterde: kom, kleine mees, kom, achter mijn stralenbundel ligt jouw levensplan. Probeer het maar.

Mees verzamelde al zijn krachten en sloeg, net als oudste broer, verwoed met zijn vleugeltjes. Hij wist: vandaag zou het nog niet zijn. Maar morgen, morgen misschien?

Dit bericht werd geplaatst in Meesverhalen. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s