Mees 1: het begin

Eerst was er alleen dat melkwitte licht. O ja, en op de achtergrond wat vage, doffe geluiden. Het waren de eerste ervaringen die Mees zich kon herinneren en hij verbond ze meteen met gedachten als: waar ben ik, of liever gezegd: wie ben ik?
Daarna kwam er iets bij. Mees kon het geen naam geven maar als hij dat wel had gekund, had hij het ongetwijfeld de tijdsfactor genoemd. Dit besef uitte zich in vage vraaggedachten als: maar gisteren was het hier toch ruimer dan vandaag? Of: verbeeld ik het me nu of is het hier warmer dan voorheen?

Toen kwam de dag van de grote bewustwording. Deze bestond uit twee belangrijke delen. Ten eerste ontdekte Mees dat hij een snavel had. En ten tweede merkte hij dat, als hij voorzichtig in de richting van het melkwitte licht snavelde, er lichte tikjes hoorbaar waren. Na een tijdje besefte hij met een schokje, dat hij degene was die de tikjes voortbracht.

Vanaf dit moment leek hij wel uitsluitend uit snavel te bestaan. Zijn drang om tegen het licht te tikken was onweerstaanbaar. Waarom doe ik dit? vroeg Mees zich af. Zonder het tikken te onderbreken dacht hij diep over deze vraag na en kwam tot de conclusie dat, zolang hij tikte, dit een bewijs was dat hij bestond. En zonder precies te kunnen bedenken waarom, leek hem dit het belangrijkst van alles.

Hij moest een tijdje geslapen hebben. Maar na zijn ontwaken lagen er drie kleine, maar zeer heldere gedachten voor hem klaar.

  • De eerste was: er moet meer zijn dan dit hier.
  • De tweede was: achter het witte licht.
  • En de derde was: daar wil ik naar toe.

Toen Mees deze gedachten langzaam met elkaar combineerde, kwam hij maar tot één conclusie: … DOORTIKKEN.

Dit bericht werd geplaatst in Meesverhalen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Mees 1: het begin

  1. Ik heb het door! Het grappige is: toen ik Mees 11 zo individueel las vond ik het al leuk omdat ik opeens die grote zwarte schaduw zag en me die schrik van arme Mees voorstelde.

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s