Tante

Gewoonlijk sliep hij al wanneer zijn hoofd het kussen raakte. Zij lag dan nog wat te piekeren over de voorbije dag maar als ze eenmaal sliep dan werd ze de hele nacht niet meer wakker.
In die kleine tweepersoons tent op de camping, met op de achtergrond het murmelende beekje, was dat niet anders. Na een dagje fietsen, wandelen en klimmen, hadden ze nog net tijd voor het avondeten, dat ze rozig en slaperig nuttigden, voordat ze geeuwend in de tent verdwenen.

Het was lang niet zeker dat ze ook echt zouden gaan. Want hoe moest het dan met tante? Ze was het enige familielid van die generatie dat nog in leven was. Zevenennegentig was ze en redelijk gezond al begon ze de laatste tijd wat te sukkelen met haar bloeddruk. Ze voelden zich in hoge mate verantwoordelijk voor haar, want tante had nooit man en kinderen gehad. Maar tante had gezegd: nee hoor, gaan jullie maar. Ik red me wel. Jullie zijn jong, geniet er maar van.

Na lang praten en nadenken gingen ze uiteindelijk toch. Zowel tante als zijzelf hadden een mobieltje (hoewel tante daar niet goed mee overweg kon) en tante had een alarm bij haar bed. Bovendien: de Belgische Ardennen waren ook weer niet zo heel ver van haar woonplaats vandaan. In die week hadden ze haar twee maal gebeld. Het ging goed met tante. Ze was vrolijk en enthousiast over hun belevenissen. Dat voelde heel prettig en daarom konden ze zich vanaf dat moment wat meer ontspannen.

Die dag hadden ze een flinke tocht gelopen en naderhand heerlijk gedineerd in een klein , maar gezellig restaurant. Later zaten ze nog even met een glaasje witte wijn voor de tent. De lucht was helder en ze keken dromerig naar de sterren. Het leven was prima zo. Op dat moment, het was iets over elf, beltoonde hun mobieltje. Een SMS je van tante:

hallo lieverds, het is zo’n mooie avond. Genieten jullie ook zo van de sterren? Geen zorgen om mij. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld.

Ze glimlachten blij verwonderd om tantes plotselinge mobielvaardigheid, schakelde het mobieltje uit en dronken hun laatste slokje wijn op. Daarna lonkten de luchtbedden vriendelijk maar dwingend. En net als alle andere avonden sliepen ze vrij snel in.
Met een schok werd hij wakker en zat onmiddellijk rechtop. Op hetzelfde moment schoot ook zij met een ruk overeind. In het donker tuurden ze naar elkaars gezicht. Tante, zeiden ze synchroon. Hij deed de batterijlamp aan en keek op zijn horloge. Het was half twaalf in de nacht.  Er is wat, ik weet het zeker,  zei ze paniekerig. We moeten bellen. Dat kun je niet doen, fluisterde hij, het is midden in de nacht.Ze zou schrikken. Ze besloten niet te bellen en de volgende dag af te wachten. Ze sliepen pas tegen de morgen in.

De volgende ochtend belden ze tantes nummer. Er werd niet opgenomen. Met een akelig voorgevoel draaiden ze het alarmnummer. Een vrouwenstem zei: oh wat ben ik blij dat u belt want we hadden uw mobiele nummer niet. We kregen gisteravond kwart voor elf een alarmmelding van uw tante. Door omstandigheden was er pas om half twaalf iemand bij haar. Helaas moeten wij u mededelen dat uw tante gisteravond rond elf uur is overleden.

Dit bericht werd geplaatst in Esoterische verhalen. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s