Asociaal

Breeduit liggend achter zijn pc klikte de jongen achteloos met zijn muis. Hij verschoof de koptelefoon van zijn ipod en graaide naar een kipkluifje dat op één van zijn boxen lag.
Zijn moeder had net een stapeltje gewassen kleren neergelegd. “Doe het netjes in je kast, jongen”, zei ze en staarde schichtig naar de hoog opgestapelde rotzooi langs de wanden. Daarna verliet ze haastig zijn kamer als was ze per abuis een illegaal gokhuis binnengedrongen.

De jongen gooide gapend de T-shirts in een hoek en propte de sokken in een zak die hij onder zijn bureau schoof. Hij nam twee slokken cola en boerde luidruchtig en hield onderwijl zijn blik onafgebroken op het grote rechthoekige scherm gericht.

De ringtone van zijn mobiel scheurde schel door de ruimte: Ja, nee pâ, ok, goed, doei! Terwijl hij onderwijl bleef doortypen schoof hij het apparaatje in de linkerzak van zijn joggingbroek en bewoog zijn stoel richting printertafel. Hij verplaatste het bord met aangekoekt eten naar zijn bureau, veegde met zijn mouw over de printer (wat een wolk stof veroorzaakte) en zette hem aan. Daarna nam hij nog een slok cola en gooide de lege fles naar een openstaande vuilniszak. Mis… jammer dan.

Terwijl de printer ratelde graaide hij een handje liggende schuimpjes van zijn bureaublad en begon met open mond te kauwen.
Even werd hij actief. Zijn maat kwam online en tikte:..hep je ut gehoort¿ Leo is uit sun huis gezet: wanbetaling en vervuiling. Het ingetikte hihihi vertaalde zich in een grappig plaatje.

De jongen nam verveeld een hap paprikachips en tikte met volle mond: Ach, boeie, Leo is alteit al asociaal geweesd.

Tekst: © plato 2007

Dit bericht werd geplaatst in Fictieve verhalen. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s