Uitdaging

Hij schoof de gordijnen open. De zon prikte aangenaam in zijn gezicht. Hij rekte zich behaaglijk uit.
Sommigen noemden hem talentvol. Afgeronde studie rechten en inmiddels 3 jaar lang een mooie tijd als interim-manager bij een aantal grote bedrijven. Anderen noemden hem de man zonder geweten. Daar trok hij de schouders over op.

Zijn laatste klus, bij die verzekeraar, was formeel om de boel flink op poten te zetten. Ingewijden wisten beter. Door de forse automatisering moest het personeelsbestand snel met 40% worden verminderd.

Talloze gesprekken had hij gevoerd. Meestal met 50 plussers. Hun vaak lange staat van dienst was eerder een nadeel dan een voordeel, vond hij. De meeste waren stressgevoelig, traag, niet commercieel en relatief duur. Conclusie: weg met die hap.

Al snel was duidelijk: wie zijn kamer werd binnengeroepen, diens lot was bezegeld.

Steven was de eerste: 53 jaar, 32 dienstjaren. Geen enkele rek meer in. Te weinig verkoopcapaciteit.  De klojo begreep maar niet dat het niet draaide om service maar om volumevergroting. In één gesprek had hij hem plat. Ging nietsvermoedend akkoord met een regeling waarbij hij in feite buiten de deur werd gezet.  Dat werd natuurlijk nooit meer wat met die eikel.

De anderen volgden in hoog tempo. Kwestie van de juiste techniek op de juiste plaats, dacht hij tevreden. Binnen een half jaar was de klus geklaard. Hij kreeg een fikse bonus bij het afscheid.

Hij rekte zich nogmaals uit. Hè, nu eerst heerlijk 3 weken naar Mallorca. En dan op naar een nieuwe uitdaging.

Dit bericht werd geplaatst in Fictieve verhalen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Uitdaging

  1. Anna zegt:

    Tsss… hij volgt natuurlijk ook maar orders op maar ik vraag me af of die man ’s morgens nog wel naar zichzelf in de spiegel kan kijken. Fictief staat er bij jou maar het gebeurd wel degelijk zo! Heel treffend geschreven @->–

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s