Wanhopige liefde

Op vergeelde foto’s kon je zien dat ze vroeger een mooi meisje was. Ondanks armoede, het strenge regiem en de drank die toen al meer..enfin. Qua opleiding had ze geluk. Ze mocht naar de zevende klas. Voor méér was geen geld.
Op haar vijftiende ging ze de deur uit. Werkmeisje, intern bij een welgestelde familie. Haar moeder huilde. Haar vader zat zoals gewoonlijk achter de tap. Niemand kon vermoeden dat hij vijf jaar later dood zou zijn. Kapotte lever.

Hoewel ze maar een schijntje verdiende, droomde ze op haar kamertje over later: liefde,kinderen, een eigen huis. Overdag keek ze niet verder dan koperpoets en schoonmaakartikelen.

Ze was 19 en ontmoette Bram. Hij was 21 en vrachtwagenchauffeur. Ze zag tegen hem op, was smoorverliefd. Ze wilden snel trouwen en een eigen onderkomen. Ze hadden geluk; twee jaar later hadden ze een bovenwoning.

Ze waren arm. Maar met veel creativiteit maakte ze haar huis tot een paradijs. Jammer genoeg was Bram veel weg. Thuisgekomen wilde hij maar één ding. En daarna zijn borrel. Ze stond het hem liefdevol toe.

Er kwamen twee kinderen. Ze hield van ze,  zou ze alles willen geven. Maar Bram hield de hand op de knip. Waarom zo streng? vroeg ze verlegen.Voor later, bromde hij dan geïrriteerd.

Op een dag haalde ze hem (als verrassing) op van zijn werk. En dáár zag ze hem, innig tongzoenend met háár. Op die plek,verborgen achter een vrachtwagen, stortte haar wereld in.

Ze bleef bij hem. Waar moest je naar toe, met twee kinderen en zonder geld?
Maar vanaf dat moment huilde haar hart van wanhopige liefde.

Tekst: © Plato 2007
Dit bericht werd geplaatst in Fictieve verhalen. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s