Alcohol

Ze zaten op een meerpaal te staren naar hun dobbers in de gore gracht. Kleine golven sloegen nijdig te pletter op de kadewand.
Achter hen ploegde het verkeer en produceerde een smerige walm. De jongens merkten het niet.
‘Hep jij beit’, vroeg Jordy, op zijn paaltje wiebelend. Erik haalde luidruchtig zijn neus op. ‘Gin spatje’, antwoordde hij vlak en spuugde ter bevestiging twee fluimen naast zijn dobber.
Jordy hield hem een puntzakje voor. ‘Snoepie?’, vroeg hij.
Erik bromde iets als ‘jeuhhh’, graaide een grote, rode bonk uit het zakje en stak hem in zijn mond. ‘Tering, me lip scheurt so wat,’ mompelde hij. Na deze volzinnen keken beiden weer naar hun dobber met gezichten die weinig hoop hadden op succes.

‘Au!’ De kreet scheurde door de ruimte. Jordy schrok . ‘Wat?’ stamelde hij. ‘Dr is een brok van me kies,’ piepte Erik benauwd. ‘Kom mee,’, Me moeder hep er wel wat voor’, riep Jordy behulpzaam. Ze trokken de hengels uit het water en liepen naar de overkant, schuin het kleine straatje in.

‘Ma, Erik heb kiespijn, hebbie dr pilletjes voor?’, vroeg Jordy. Moeder keek in Eriks mond. ‘Foute boel jongen, morgen naar de tandarts,’ zei ze streng. En niet meer zoveel snoepen. Ze haalde een flesje uit de kast en gaf het aan Erik. ‘Dit helpt, zei ze zorgzaam, een watje met alcohol.’

Buiten stak Jordy zijn hand in de puntzak, haalde er een lading snoep uit en keek schuin naar Erik.
‘Jij  mag nou niks meer, sielug. Nou dan eet ik het maar op.’ Tergend langzaam deponeerde hij de snoep in zijn mond. ‘He lekker,’ riep hij treiterig en gooide zijn hoofd lachend in de nek.

Op dat moment had Erik gewacht. Bliksemsnel gaf hij een klap tegen de onderkant van de zak zodat deze scheurde en de snoepjes over straat rolden.
Verschrikt keek Jordy zijn vriend aan. Die grijnsde vals.
‘Sielug.’ grijnsde hij en zette het op een lopen.

Dit bericht werd geplaatst in Fictieve verhalen. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s