Strandwandelen

Dit weekeinde staat in het teken van het strand. Bevoorrecht als we zijn, hoeven we maar 15 kilometer te rijden en we staan oog in oog met de zee.

Zaterdag, Wijk aan Zee

Dscf0122_1

Wandelen langs de vloedlijn. Het is niet koud, wel een beetje mistig zodat we het voor de kust van Egmond liggende windmolenpark niet kunnen zien. Vanaf de strandweg gaan we rechtsaf, zodat we die rookpluimen van Tata voorlopig niet hoeven te zien. Halverwege passeren we een wrak dat er al ligt sinds ik me kan heugen, en we keren terug bij het bereiken van de eerste strandtent van Heemskerk (nu alleen nog maar wat palen want het opbouwen moet nog beginnen).

We sluiten de wandeling af met het naar binnen werken van een bak erwtensoep.  De spierpijn komt op.

Zondag, IJmuiden

Dscf0107

IJmuiden, de bakermat van @penst@@rtje. De strandtenten zijn er, net als in Wijk aan Zee, open en het is vrij druk op het strand. Ook nu is het mooi weer. Wij lopen tot de strandopgang van Bloemendaal, steken het duin over en worden daarvoor beloond met een mooi uitzicht op een paar duin meertjes. Daarna gaan we het strand weer op en kijken naar de in licht grijs gehulde skyline van Zandvoort. Ooit heb ik met collega Ruud in vijf dagen van Den Helder naar Hoek van Holland gelopen. Ook toen liepen we op dit strand. Maar toen motregende het en de eerste blaren begonnen zich af te tekenen.

Onderweg vind ik drie tennisballen. Ik neem ze mee voor de hond. Weer gaan we aan de soep. Het wordt uiensoep in de strandtent. Mijnknieën kraken licht en mijn enkels voelen een beetje stijf.

Maandag, Castricum

Dscf0117

We plakken een dagje aan ons weekeinde vast. Het is zulk mooi weer dat we naar het strand van Castricum gaan. We beginnen met koffie en thee. Moet er niet eerst gewandeld worden? Ja, maar we hebben er zo’n trek in.

Het is eb. We wandelen (zonder jas) in de richting van Egmond. Ondertussen praten we wat over onze vakantie naar Kroatië. Nog maar een half jaar. Het is leuk om er over te praten. We doen deze keer alles op eigen houtje. Scheelt ruim 300,00 euro en dan gaan we nog 3 i.p.v. 2 weken.
We wandelen ongeveer anderhalf uur en duiken dan een strandtent in. Mijn benen zijn nu definitief stijf.

En ja hoor…. weer aan de soep.

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in verhalen fictie. Bookmark de permalink .

Ja, schrijft u maar.....

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s